Collectief ontslag bij supermarkten Match en Smatch komt hard aan

De vakbond ACV Puls is geschokt over de beslissing van de supermarkten Match en Smatch om 16 winkels te sluiten en 210 banen te schrappen. "De financiële moeilijkheden bij de onderneming zijn niet nieuw maar deze ingreep komt toch hard aan", zegt Sven De Scheemaeker, secretaris bij ACV Puls. "De voorbije 10 jaar waren er herhaaldelijk foute beleidskeuzes zoals dure en onverantwoorde investeringen in vestigingen die inmiddels al gesloten zijn. Het is degerlijk wanbeheer dat nu mee geleid heeft naar de pijnlijke reorganisatie.

"Match wil 7 winkels dichtdoen in het Franstalige deel des lands. Bij Smatch zouden 9 vestigingen worden gesloten, verspreid over heel België. In Vlaanderen worden de winkels in Ertvelde, Waarschoot, Zomergem, Deinze, Ingelmunster, Koksijde en Merchtem met sluiting bedreigd.

"In de komende weken en maanden gaan we in overleg met de directie om de belangen van de werknemers maximaal te verdedigen"', stelt De Scheemaeker. "Vrijdag 13 september is de eerste onderhandelingsdatum".

Personalization