ACV Puls-aanwezigheid

Onze vakbondsafgevaardigden zijn actief in de hele sector en worden ondersteund door vakbondssecretarissen:

  • Tijs Hostyn - nationaal sectorverantwoordelijke (+324 73 53 70 55 – tijs.hostyn@acv-csc.be)
  • Sofie Ostyn (+324 73 56 18 35 - sofie.ostyn@acv-csc.be)

ACV Puls-publicaties

ACV Puls voorziet geregeld updates rond syndicale- en eindejaarspremies, sectorakkoorden, en nog veel meer. Deze kan je hieronder vinden en downloaden.

Opgelet: in sommige browsers kan de voorbeeldfunctie links een error veroorzaken. Klik gewoon op download om dit te vermijden.

Title Type Size
pamflet_ipa_kunsten 2021 03 15 pdf 217 KB Download
Digitale nieuwsbrief - Ontvang de meest recente sectorinfo in je mailbox!

Ben jij ACV Puls-lid, maar ontving je nog geen sectornieuwsbrief voor bedienden in de verzekeringssector?
Schrijf je dan in, zodat we je steeds op de hoogte kunnen houden van nieuwtjes uit de sector!

Kadernieuwsbrief

Ben je aangesloten bij ACV puls en werk je in een kaderfunctie, als leidinggevende of als professional? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in wat we specifiek voor die werknemersgroep te bieden hebben. We houden je hierover graag op de hoogte via de specifieke Kadernieuwsbrief.

Algemene sectorinformatie

ACV Puls-aanwezigheid

Sinds 1 maart 2016 is ACV Puls dé vakbond voor de werknemers in PC 304 (Podiumkunsten). ACV Puls volgt al veel langer de socio-culturele sector en de mediasector op. Hierdoor is het vanzelfsprekend dat ook de private cultuursector ingebed wordt in ons syndicale werk. Dat betekent dat medewerkers uit de cultuursector net zoals bv. verpleeg- en zorgkundigen, bankbedienden, ingenieurs, accountants en winkelpersoneel beroep kunnen doen op de diensten van ACV Puls. ACV Puls verdedigt zowel de individuele als de collectieve belangen van werknemers uit ruim 40 verschillende paritaire comités, waaronder nu dus ook het PC 304 van de podiumkunsten.

ACV Puls-prioriteiten

Kunst en cultuur zijn broodnodig in onze samenleving. Iedereen die actief is in de kunsten verdient dan ook een goede sociale bescherming, een correcte verloning en een goede ondersteuning en waardering zodat er in de meest optimale omstandigheden kan gewerkt worden.

Met alle vragen over uw arbeidscontract of uw rechten als werknemer in de cultuursector (o.a. paritair comité 304), kan u bij ons terecht. In al deze secretariaten kan u rekenen op de steun van onze juridische medewerkers. Maak liefst vooraf een afspraak, dan voorzien wij alvast de nodige tijd voor u.

Ook de collectieve belangen van de werknemers uit de cultuursector worden door ons verdedigd. Een ploeg van vakbondssecretarissen en -militanten staat klaar om de loon- en arbeidsvoorwaarden in de sector te beschermen en te verbeteren. Bij ACV Puls bent u aan het juiste adres!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.