Met sociaal overleg slimmer onderweg

#metsociaaloverlegslimmeronderweg

ACV Puls is vóór een grondige transitie naar een groenere mobiliteit, maar niet zonder degelijk sociaal overleg dat duurzame oplossingen biedt voor de werknemers”

Waarover gaat het?

Vanaf 2026 moet ELKE bedrijfswagen elektrisch zijn. Dat is het uitdagende voornemen van de overheid, die af wil van vervuilende bedrijfswagens. ACV Puls is niet tegen die omslag naar een groenere mobiliteit, integendeel. Zolang die omslag, die (r)evolutie, niet nadelig is voor jou als werknemer. Een sterk sociaal overleg is hierin cruciaal, om eventuele verliezen voor werknemers gecompenseerd te zien, door bijvoorbeeld arbeidsduurvermindering, bijkomende vakantiedagen, afspraken rond thuiswerk,….

Organiseer daarom NU al het overleg in jouw organisatie, en ga zelf ook slimmer vooruit!

Ook jij beslist mee!

Ons verplaatsen doen we tegenwoordig op tientallen verschillende manieren. Met de wagen, de trein, het skateboard, de speed pedelec, te voet, met de fiets,… Onze maatschappij zit op een cruciaal punt als het over mobiliteit gaat, waarbij de omslag naar groene alternatieven prioriteit nummer 1 is. Ook bedrijven staan voor deze broodnodige, maar ingewikkelde puzzel. Niet iedereen woont in een stad, of heeft gemakkelijk toegang tot openbaar vervoer. Of misschien ben je fan van deelfietsen – of wagens? Als werknemer heb je ook een stem bij het leggen van die puzzel, namelijk in het sociaal overleg. Dat is wat wij als ACV Puls met #metsociaaloverlegslimmeronderweg duidelijk willen maken: We zijn fan van de transitie naar milieuvriendelijke oplossingen, maar niet als ze nadelig zijn voor de werknemer.

Zet NU de eerste stap

Trek mee aan de kar van het sociaal overleg, ga in gesprek met je collega’s en vakbondsvertegenwoordigers en stel mee een mobiliteitsplan op voor jouw organisatie. Zet samen die eerste stap naar een groene mobiliteit waarbij ook werknemers winnaars zijn.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.