Webinars replay

Bekijk de webinars van ACV Limburg waar je wil, wanneer je wil!

Webinars replay

Je kon niet deelnemen aan een digitale infosessie van ACV Limburg? Je wil de informatie nog eens op je gemak bekijken en beluisteren? Dat kan! Bekijk de webinars van ACV Limburg waar je wil, wanneer je wil. In het lijstje hieronder vind je de heruitzendingen (replays) van heel wat van onze webinars terug, gegroepeerd per thema. Veel kijk- en luisterplezier!

Rubrieken:

 

Rechten en plichten
 • Tijdskrediet met motief en thematisch verlof door ACV Limburg (04/2021)

In dit webinar krijg je alle info over tijdskrediet met motief: Wat is het en welke motieven zijn er? Wie heeft er recht op en hoe lang kan je het nemen? Hoe vraag je het aan? Welke zijn de financiële gevolgen? Vervolgens overlopen we het thematisch verlof. Welke soorten thematisch verlof bestaan er en wat zijn de voorwaarden? Wanneer heb je recht op een uitkering en hoe vraag je dit aan? Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Magdawel!?! De rechten en plichten van een interimmer door ACV Limburg (05/2021)

Ken je rechten -en plichten- als interimmer! Waar vind je welke informatie en vooral waar kan je terecht bij vragen, problemen en klachten? Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

toptop

E-services
 • Inloggen door ACV Limburg (03/2021)

We maken kennis met de verschillende manieren waarop je kan inloggen in diverse online toepassingen. Vervolgens bekijken we welke interessante informatie en toepassingen je op diverse websites kan terugvinden. Dit webinar kadert binnen een vierdelige opleiding over E-services en online tools en is gratis consulteerbaar na registratie.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • My pension en My career door ACV Limburg (03/2021)

We leren hoe je de tijdslijn in My pension moet interpreteren. We bekijken hoe je de berekeningstool voor het pensioen moet gebruiken en hoe je je pensioen moet aanvragen. We gaan ook in op het 2e pensioenpijler en hoe je tewerkstellingen moet toevoegen. Tot slot leren we hoe we de RVP een vraag moeten stellen. Vervolgens gaan we bekijken wat we kunnen terugvinden in My career. Dit webinar kadert binnen een vierdelige opleiding over E-services en online tools en is gratis consulteerbaar na registratie.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • break@work en interim@work door ACV Limburg (03/2021)

Hoe kan je een dossier raadplegen in break@work? Hoe kan je nagaan of je nog tijdskrediet kan opnemen of een andere vorm van thematisch verlof? En hoe vraag je dit online aan? Dit alles bestuderen we tijdens deze sessie. Vervolgens stappen we over naar de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie en gaan we ook daar leren hoe we ons dossier kunnen consulteren en hoe we aan een attest van onze vakantiedagen geraken. Tot slot leren we hoe we bij interim@work de dimona-aangifte kunnen consulteren. Dit webinar kadert binnen een vierdelige opleiding over E-services en online tools en is gratis consulteerbaar na registratie.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Berekeningstools ACV door ACV Limburg (03/2021)

We gaan aan de slag met de berekeningstools van het ACV. We nemen de tool van de opzeggingstermijnen, het tijdskrediet en de bruto/netto calculator onder de loep en leren ermee werken. Dit webinar kadert binnen een vierdelige opleiding over E-services en online tools en is gratis consulteerbaar na registratie.

>>> Bekijk HIER het webinar!

top

Sociale zekerheid
 • Maak kennis met onze sociale zekerheid door ACV Limburg (02/2021)

We laten je kennismaken met de verschillende takken van de Belgische sociale zekerheid en staan stil bij de huidige werking per tak. Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar! 

top

Welzijn en gezondheid
 • Nergens beter dan (thuis)werk door ACV Limburg (02/2021) 

Het wetgevend kader rond thuiswerk wordt overlopen. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je thuis aan de slag kan gaan. Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar! 

 • Wat met hoogsensitiviteit? door ACV Innovatief (06/2021) 

Hoogsensitiviteit is geen ziekte maar wel iets om rekening mee te houden. Eén op vijf personen blijkt hoogsensitief te zijn. Misschien ben jij wel hoogsensitief? Of ken je iemand die hoogsensitief is? In dit webinar worden de kenmerken, de valkuilen, de sterktes waarmee een hoogsensitief persoon geconfronteerd wordt, overlopen. Daarnaast worden mogelijkheden om met hoogsensitiviteit aan de slag te gaan overlopen en worden tools in handen gegeven om aan zelfzorg te doen in het dagelijks leven. Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

top

Jongeren en jobstudenten
 • Jobstudent: Rechten & plichten door ACV Limburg (01/2021)

Alles over de rechten en plichten voor jobstudenten op een rijtje. Daarnaast maken we je wegwijs in de ACV- dienstverlening voor studenten en hun ouders. Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!  

 • Jongeren en solliciteren door jongACV Limburg en vzw ACV Innovatief (02/2021)

Zet jij binnenkort de stap naar de arbeidsmarkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe job? In dit webinar kom je alles te weten over solliciteren en pitchen. Dit webinar is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

top

Sociale media
 • Algemene wegwijzer sociale media door ACV Limburg (04/2021)

Algemene informatie over het gebruik van internet, smartphones en sociale media in België gestaafd met cijfers en gekoppeld aan een overzicht van enkele bestaande sociale mediaplatformen. Dit webinar kadert binnen een driedelige sociale mediatraining en is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Informatie delen en groepen maken op sociale media door ACV Limburg (04/2021)

Basisinformatie over de beveiliging van je Facebookprofiel en een praktische uitleg over de oprichting van Facebook/WhatsApp groepen. Dit webinar kadert binnen een driedelige sociale mediatraining en is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Facebook en WhatsApp groepen door ACV Limburg (05/2021)

Praktische uitleg over de oprichting van Facebook/WhatsApp groepen gekoppeld aan de mogelijkheden binnen deze groepen. Dit webinar kadert binnen een driedelige sociale mediatraining en is na registratie gratis consulteerbaar.

>>> Bekijk HIER het webinar!

top

Vakbond op de werkvloer
 • Syndicaal digitaal door ACV Innovatief (08/2020)

Hoe doe je aan syndicaal werk in tijden van corona wanneer je collega's niet op de werkvloer aanwezig zijn en fysiek vergaderen niet kan (mag)?

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • De werkbaarheidscheque inzetten tijdens en na corona door ACV Innovatief (08/2020)

Hoe gebruik je de werkbaarheidscheques voor acties ter verbetering van het werkbaar werk en het psychosociaal welzijn in het kader van corona en telewerk?

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Telewerken bekeken door een syndicale bril door ACV Innovatief (01/2021)

Naast het wetgevend kader bekijken we hoe je syndicaal aan de slag kan gaan met telewerk met de nodige aandacht voor psychosociale risico's.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Echt werk maken van een re-integratiebeleid door ACV Innovatief (01/2021)

Na een korte schets van het wetgevend kader en de procedures, bekijken we hoe je op de werkvloer een beleid rond re-integratie op poten kan zetten, hoe je ondersteuning biedt aan collega's die na een langdurige ziekte terugkeren en hoe je preventief kan aan de slag kan gaan.

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Omgaan met financiële en sociale problemen op de werkvloer door ACV Innovatief (05/2021)

De armoedecijfers stijgen al verschillende jaren in Vlaanderen. Corona verergerde de situatie en creëerde ook nieuwe armen in de middenklasse. Hoe herken je als ACV-afgevaardigde (vaak verdoken) signalen van financiële problemen? Hoe ga je hier als afgevaardigde mee om? Hoe doorbreek je het taboe? Naar welke instanties kan je doorverwijzen voor hulpverlening? En hoe kan je werken aan een armoedesensitief beleid in je organisatie?

>>> Bekijk HIER het webinar!

 • Wat is dat , een Interprofessioneel Akkoord (IPA)? door ACV Limburg (02/2021)

In elk oneven jaar onderhandelen werknemers en werkgevers over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de volgende 2 jaren. Die onderhandelingen monden normaalgezien uit in een InterProfessioneel Akkoord (IPA).In dit webinar kom je te weten hoe die onderhandelingen verlopen, wat in er zo een akkoord kan zitten en hoe het vervolgens wordt opgevolgd. Dit webinar is consulteerbaar na gratis registratie.

>>> Bekijk HIER het webinar!

top

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.