ACV-CSC METEA NEWS maart 2021

NBracisme NL

Durf te reageren

21 maart was het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. In aanloop daarnaar lanceerde het ACV de campagne ‘Durf te reageren’! Wanneer je geconfronteerd wordt met een racistisch incident of een discriminerende uitspraak is het belangrijk dat je niet zwijgt, maar durft te reageren! Op die manier werken we stelselmatig allemaal samen aan een solidaire samenleving.

Wil je wel reageren, maar weet je niet goed hoe? Onze algemene gesprekstips helpen je vooruit!

NBint vrouwendag NL

De internationale vrouwendag van 8 maart was een schot in de roos in onze sectoren!

Deze internationale vrouwendag wilden we hulde brengen aan de sociale zekerheid, die zorgt voor zekerheid en bescherming – maar ook wel aan een opknapbeurt toe is. Dit jaar hebben onze ACV-CSC METEA-militantes bloembolletjes voor het kweken van klavertjesvier uitgedeeld in hun ondernemingen. Een ludieke manier om onze slogan wat extra kracht bij te zetten. Want inderdaad: wie geluk heeft, geeft het door.

Alle foto’s van deze actie zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.

NB jobstudent

Gids voor jobstudenten

Heb je zonen, dochters, kennissen die een studentenjob uitoefenen of deze zomer een vakantiejob willen doen? Zo ja, wat moet er dan allemaal in hun contract staan? Hoeveel uren mogen ze werken? Wat betekent dit voor de kinderbijslag en de belastingen? Het antwoord op al deze vragen – en meer – vind je in onze nieuwe brochure! Meer informatie hier.

Heb je specifieke vragen, stel ze via www.chatmetisa.be!

NBPâques

Een paasvakantie dichtbij huis!

Wil je deze lente het avontuur opzoeken in Houffalize? Of helemaal in de paassfeer komen in Oostende? Haal je het liefst een frisse neus in het bos, of ben je toch meer te vinden voor een zilte zeebries? De keuze staat je vrij! Ontdek snel het diverse aanbod van onze partner Vayamundo in hun vakantiebrochure. Wegdromen is toegestaan! Je geniet bovendien een interessante ledenkorting van 25%. 

 

 

 

Personalization