De Kyoto groep

vecteezy_tree-growing-from-globe_1309844

De Kyoto-groep bestaat uit een vijftiental ervaren delegees vanuit verschillende beroepssectoren, die deel uitmaken van de drie vakbondsorganisaties (ACV-ABVV-ACLVB) en vastberaden zijn van de noodzaak om milieumaatregelen te treffen binnen hun bedrijf.

Voornamelijk vormt de groep een interactief instrument voor reflectie en actie, dat de vertegenwoordigers elkaar op de hoggte brengt van de voorkomende mogelijkheden en sruikelblokken bij het opzetten van acties in bedrijven.

Deze groep komt maandelijks samen:

-      De groep nodigt regelmatig specialisten uit om de technische en strategische kennis van deelnemers bij te schaven (waaronder een beter begrip van overlegorganen zoals promotiemateriaal voor het milieu). Zo vormt de groep een expertisecentrum op meerdere vlakken.

 -       De groep begeeft zich naar werkplekken om te experimenteren met tools (zoals ecokaarten), om kennis te nemen of bedrijven sensibiliseringscampagnes hebben gevoerd of hun energieverbruik hebben verbeterd: dat is ook een actiegroep.

 -       De groep vergroot de mogelijkheid om als vakbond een krachtig standpunt in te nemen binnen bedrijven voor kwesties die niet noodzakelijk voorrang krijgen. Kyoto vormt dus ook een groep van verbondenheid en ondersteuning.

Op die manier draagt de Kyoto-groep ertoe bij de vakbond te beschouwen als cruciale speler voor milieubescherming binnen bedrijven.

De Kyoto-groep is een initiatief van BRISE, het Brussels intersyndicaal netwerk voor sensibilisering rond milieu

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.