ACV United Freelancers in het nieuws!

Zoals elke vakbond komen we op voor de rechten van werknemers. In dit geval:  freelancers en zelfstandigen zonder personeel.  Naast individuele dienstverlening , zetten we ons ook in om de belangen van deze grote en verscheiden groep werknemers collectief te verdedigen.

Zo onderhandelen we beter werkvoorwaarden rechtstreeks bij de werkgevers, platformen én lobbyen we bij de overheid voor meer bescherming en regelgeving. Ontdek hier onze meest recente acties! 👇

Tolk, kom uit je kot!

© Shutterstock

Na een heel lange periode waarin we bijna uitsluitend virtueel konden communiceren, kunnen we nu eindelijk weer de draad van het (min of meer) normale leven weer oppikken. Hopelijk kunnen we ook steeds vaker fysieke vergaderingen tolken. Heb jij net zoals wij zin om je collega’s weer eens in het echt te ontmoeten, na al die Zoom calls en webinars?

Dan hebben we goed nieuws voor jou: op 8 oktober organiseren de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken en Freelance Interpreters United in samenwerking met United een ontmoeting in Brussel!

Kom op 8 oktober en neem deel aan de open discussie over de toekomst van het tolkenberoep.

Sinds COVID-19 ons leven kwam verstoren, is er heel wat werk verricht met het oog op betere werkomstandigheden voor tolken.  

Daarover komen experts van het ACV aan het woord.  Ook een aantal tolken die betrokken waren bij belangrijke commissies en werkgroepen van de Belgische Kamer en FIU zullen een update geven rond de geleverde inspanningen.  Verder is het de bedoeling om samen op een constructieve manier vooruit te kijken en de volgende stappen te bespreken.

Op het programma

Iedereen is welkom vanaf 14u. Tussen 15u en 17u worden de presentaties gegeven en houden we een open discussie op basis van onderstaande agenda.

  • Zelfstandige versus loontrekkende: een aantal vaak voorkomende misvattingen
  • Collectief onderhandelen voor zelfstandigen: de weg vooruit volgens de Europese wetgeving
  • Presentatie van het Charter van FIU/BKVT
  • Receptie aangeboden door ACV United Freelancers.

Praktisch

  • Vrijdag 8 oktober van 14u-17u
  • ACV-CSC, Pletinckxstraat 19, Brussel (op nog geen 15 minuten wandelen van Brussel-Centraal)

Interesse? Check ook de site van de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) of sluit je aan bij de  Facebookgroep van Interpreters United Belgium.

Hulp of advies nodig? 

Neem contact op met de UF Helpdesk! 

✉️ unitedfreelancers@acv-csc.be 
📞 02 244 31 00 (op maandag- en woensdagvoormiddag, dinsdag en dondernamiddag bereikbaar)

Goed om weten: ook als nog geen lid bent, kan je terecht bij United Freelancers.  We bekijken je situatie en regelen samen je lidmaatschap.

Personalization