Hulp of advies nodig? 

Neem contact op met de UF Helpdesk! 

✉️ unitedfreelancers@acv-csc.be 
📞 02 244 31 00 (op maandag- en woensdagvoormiddag, dinsdag en dondernamiddag bereikbaar)

Goed om weten: ook als nog geen lid bent, kan je terecht bij United Freelancers.  We bekijken je situatie en regelen samen je lidmaatschap.

Laat je helpen door United Freelancers!  

Zoals elke vakbond komen we op voor de rechten van werknemers. In dit geval:  freelancers en zelfstandigen zonder personeel.  Werk je als freelancer, zelfstandige zonder personeel, platformwerker, bijklusser, ... ? United Freelancers biedt hulp op jouw maat!

Neem contact met ons op voor:
1. Individuele steun en begeleiding

Als freelancer zit je met heel wat concrete vragen.  Hoe zit het met steunmaatregelen?  Voor welk statuut kan je best kiezen? Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Je vindt heel wat antwoorden bij de FAQ voor freelancers.  Vind je niet meteen een antwoord?  Neem contact op het de UF helpdesk!  Lees ook verder bij:  Waarom lid worden van United Freelancers?

2. Juridische steun

Net als ACV-leden kan je als zelfstandige rekenen op de  juridische ondersteuning van het ACV bij conflicten en procedures voor de arbeidsrechtbank. Is er een conflict, dan zullen we altijd eerst proberen bemiddelen om pas daarna eventueel gerechtelijke stappen te zetten.  Het ACV neemt de proceskosten bij de arbeidsrechtbank op zich.  Opgelet: het ACV gaat geen procedures aan bij de ondernemingsrechtbank.  Heb je een commercieel geschil, dan ondersteunen we je door bijvoorbeeld partneradvocaten aan te bevelen.

3. Professionele steun

Als freelancer heb je een zware administratieve last te dragen. Daarom bieden we onze leden verschillende diensten aan, waarvoor we interessante tarieven hebben onderhandeld.  Check de  ledenvoordelen.

4. Collectieve onderhandelingen

Of het nu gaat om individuele of collectieve problemen, onderhandelen zit het ACV in het bloed. We zijn de enige Belgische organisatie voor freelancers die onderhandelt met jouw klant of baas. Wij behartigen jouw belangen op bedrijfs-, sector- en nationaal niveau.  Op die manier strijden we voor ook voor jouw loon en betere werkvoorwaarden.

Personalization