Eerste hulp bij werkloosheid

Wat als je (tijdelijk) werkloos wordt? Hoe ontvang je een werkloosheidsuitkering? Hoe zit het als je ziek of zwanger bent? Kan je vrijwilligerswerk combineren met een uitkering? .... Het ACV is er om je bij te staan, je werkloosheidsdossier in orde te brengen en je uitkering te regelen! We helpen je hier alvast goed op weg.

202111_ACV-actie werkloosheid

De laagste uitkeringen moeten boven de armoedegrens!

De werkloosheidsuitkeringen zijn te laag. De meeste minimumuitkeringen liggen onder de armoedegrens.  Het risico op armoede bij deze mensen is bijgevolg erg hoog, zoveel blijkt ook uit een bevraging van ACV Werkzoekendenwerking

De uitkeringen moeten omhoog en de situatie van werkzoekenden moet beter! Lees onze eisen na in het pamflet!

Werkloos, wat nu? 

Bij werkloosheid komt heel wat kijken. Om stempelgeld te ontvangen moet je werkloosheidsdossier in orde zijn en moet je elke maand je stempelkaart invullen.  Maar hoe zit dat juist met je werkloosheidsuitkering? Wanneer krijg je ze uitbetaald? Hoe kan je je persoonlijke online werkloosheidsdossier Mijn ACV raadplegen? 

Ontdek hier hoe het ACV je helpt! ðŸ‘‡ 

Werkloos?  Ken je rechten en plichten!

Ook als je werkloos bent, staat het leven niet stil.  Je kan ziek worden, bent zwanger of wil misschien (deeltijds) terug aan het werk of vrijwilligerswerk doen.  Wist je bijvoorbeeld dat je recht hebt op verlof?  Daarnaast heb je ook plichten, zoals actief werk zoeken.  

Ontdek hier waar je recht op hebt als je (tijdelijk) werkloos bent, wat je plichten zijn en wanneer je recht hebt op een werkloosheidsuitkering!  ðŸ‘‡

Een vraag of hulp nodig voor je werkloosheidsdossier?

💡 Tip:  boek je afspraak met je dienstencentrum in via www.afspraakACV.be

Bel je liever?  Neem contact op met het contactcenter van je regio:

 • Antwerpen:  02 244 30 00
 • Limburg:  011 30 60 00
 • Oost-Vlaanderen: 09 244 21 11
 • West-Vlaanderen: 051 23 58 00
 • Brussel:  02 557 88 88
 • Vlaams-Brabant: 078 15 15 99

Check al onze contactmogelijkheden.


widget-afspraakacv
Sociale zekerheid tijdelijke werkloosheid

Of je nu de job hebt of niet, de sociale zekerheid staat altijd achter je!

Ben je net ontslagen of tijdelijk werkloos? Gelukkig heb je recht op een werkloosheidsuitkering. Daar zorgen we allemaal samen voor. Via de sociale zekerheid. 

Mensen houvast bieden, de algehele koopkracht verzekeren ook in tijden van crisis. Dat kan alleen als we een sterke sociale zekerheid hebben. Daarom verdedigen we ze iedere dag!

More Info

 • RVA-informatiebladen:  voor meer gedetailleerde en actuele informatie over onder meer je recht op een uitkering, de berekening van je uitkering, de aanvraag en regeling tijdelijke werkloosheid, ...  

  Personalization

  Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.