ACV-vergoedingen

Bij bepaalde gebeurtenissen en bij een staking heb je recht op een vergoeding.

ACV-GPS
Syndicale vergoeding

Het ACV leeft met je mee! Daarom wordt bij bepaalde gebeurtenissen een syndicale vergoeding -ook wel statutaire premie genoemd- uitbetaald. Je vindt de bedragen terug in de folder 'Bijdragen en voordelen' (pdf). 

Opgelet! 

Om recht te hebben op een syndicale vergoeding moet je ACV-lid zijn op het moment van de gebeurtenis die recht geeft op deze vergoeding. Vraag je vergoeding ook tijdig aan! Deze kan tot uiterlijk 3 jaar na de feiten worden uitbetaald.

De premie bij pensionering en overlijden voor leden zonder getrouwheidsfonds is sinds 01.04.2019 afgeschaft. Nieuwe leden vanaf 01.04.2019 en alle leden die vroeger niet bijdroegen aan het getrouwheidsfonds, zullen geen premie meer ontvangen. Let op: Bij overlijden of pensionering voor 31.03.2019 kunnen deze premies nog worden aangevraagd tot 31.03.2022. 

Door de afschaffing van de pensioenpremie en de stopzetting van het getrouwheidsfonds komen op termijn middelen vrij. Het ACV zal deze middelen uitdrukkelijk besteden aan andere vormen van ledenvoordelen en aan de modernisering van de dienstverlening.

Stakingsvergoeding

Het ACV is een overlegvakbond. Soms is echter een staking nodig om onze eisen kracht bij te zetten. Daar hoort uiteraard een stakingsvergoeding bij. In de folder 'Bijdragen en voordelen' (pdf) vind je het overzicht van de stakingsvergoedingen per week (5 en 6-dagen week).

Na 6 maanden aansluiting ontvang je de volledige steun, na 3 maanden de helft van de steun en na 1 maand aansluiting ontvang je een vierde. Vanaf de 2e, 5e en 9e week staking verhoogt de stakerssteun. Als ACV-lid krijg je een stakerskaart die je na de staking bezorgt op het ACV-dienstencentrum, aan je ACV-vakbondsvertegenwoordiger in je bedrijf of je bedrijfsverantwoordelijke.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.