ACV-premies

In de meeste sectoren wordt jaarlijks een syndicale premie betaald aan de vakbondsleden.

ACV-GPS
Syndicale premie

Om vakbondsleden te belonen voor hun solidariteit en om hun financiële bijdrage te compenseren, bekwam het ACV dat in de meeste sectoren jaarlijks een syndicale premie -ook wel vakbondspremie genoemd- wordt betaald aan gesyndiceerde werknemers.

Over het bedrag van deze syndicale premie wordt per sector of per onderneming onderhandeld maar de doorsnee syndicale premie bedraagt toch al vlug 50 euro. Het loont dus de moeite na te gaan of er in je sector een syndicale premie wordt uitbetaald. Vraag ernaar bij je ACV-vakbondsvertegenwoordiger in je bedrijf, je bedrijfsverantwoordelijke of bel het ACV-contactcenter op het nummer 011 30 60 00.

Heb je recht op een syndicale premie dan moet je het aanvraagformulier invullen en indienen bij het ACV. De premie wordt vervolgens via je bankrekening uitbetaald. Let op! De uitbetaling van de syndicale premies situeert zich voor elke sector in een welbepaalde periode. Vraag dus na wanneer dit voor je sector het geval is.

Bij sommige beroepscentrales krijg je nog bijkomende premies. Check daarom of je recht hebt op een vakbondspremie of andere premies via de website van de ACV-beroepscentrale waar jij bent aangesloten of bij je vakbondsafgevaardigde.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.