Sociale zekerheid zorgt voor minder zorgen

De sociale zekerheid staat altijd achter je

We komen allemaal haast dagelijks in contact met de positieve effecten van de sociale zekerheid.  Dankzij de sociale zekerheid kan je een zekere levensstandaard behouden als je niet of minder werkt door ziekte, werkloosheid of pensioen.  Of kan je minder werken om tijd te besteden aan je gezin.

De coronacrisis toont haarscherp hoe onmisbaar onze sociale zekerheid is.  Was er geen sociaal vangnet dan zaten duizenden mensen zonder inkomsten, uitweg of houvast.  Wat een erg nefaste impact zou hebben op de hele economie en maatschappij.

Daar zorgen we allemaal samen voor

De overheid, werkgevers en werknemers dragen allemaal bij tot de sociale zekerheid.  Wij, jij en ik dragen allemaal samen de verantwoordelijkheid om ze te verdedigen en sterk te houden.  Om er elke in fase van ons leven of bij onvoorziene situaties beroep op te kunnen doen. En dat al meer dan 75 jaar.  We mogen er dus best wel trots op zijn en moeten ze koesteren.  In ons pamflet sociale zekerheid ontdek je waarom we het belangrijk vinden campagne te voeren en wat we de overheid vragen te doen!

Hoe de sociale zekerheid achter jou staat? 

Klik op de banners en lees verder! Of beluister onze radiospotjes over de sociale zekerheid!  

Straffe kost!

ACV hield een bevraging over de sociale zekerheid bij een 3000-tal mensen. De resultaten:

  • 83% kreeg laatste maand ondersteuning van de sociale zekerheid
  • 83% vindt dat de sociale zekerheid meer moet doen dan louter armoede voorkomen
  • 72% wil dat de sociale zekerheid een brede gezondheidszorg mogelijk blijft maken zodat bijkomende privéverzekeringen overbodig worden
  • 69% vindt de sociale zekerheid verplicht moet zijn voor iedereen

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.