VRC-congres 2022
7e48f89c-9646-453e-92e2-5e740e096ebe
https://www.hetacv.be/vrc-congres-optocht2030
false
Word nu lid

VRC-Congres 2022: 'Ruimte maken voor elkaar'

Op woensdag 7 en donderdag 8 september 2022 kwamen we samen voor het langverwachte Vlaams ACV-congres.

💚 Bijna 500 ACV-militanten uit alle sectoren en uit alle hoeken van Vlaanderen bogen zich over de vraag hoe we 'Ruimte voor elkaar' kunnen maken. Hoe kunnen we de samenleving en Vlaanderen beter maken? Het werden 2 dagen van boeiende discussies, leren van en uitwisselen met elkaar. 

💚 Wat is het resultaat? Ontdek de officiële standpunten hier! 👇

Officiële standpunten

De VRC Raad heeft de discussies en voorstellen die tijdens het Vlaams ACV-congres 2022 op tafel werden gelegd, omgezet in officiële standpunten. In deze video geven we je een kort overzicht van die standpunten binnen de thema's: 'Groene lijnen in beleid', 'een Groeipakket met visie', 'Collectief renoveren', 'Openbaar vervoer', 'Job-bereikbaarheid' en 'Recht op wonen'. 

Om de video te bekijken moet je de marketingcookies op onze site accepteren of ga je naar de site of app van de derde partij

Dit was het Vlaams ACV-congres 2022

De vele ideeën en boeiende voorstellen zijn samengebracht in een intentieverklaring en actualiteitsresoluties. Lees ook het Verslagboek Vlaams ACV-congres 2022 na!

💚 Geniet nog even na van ons bijzonder boeiend congres met onze aftermovie

Om de video te bekijken moet je de marketingcookies op onze site accepteren of ga je naar de site of app van de derde partij

💡 Verder nagenieten van het congres? 

Vlaamse Renovatiemaatschappij

Nationaal ACV-secretaris Ann Vermorgen stelde in haar slottoespraak dat het tijd is voor een grootschalige omslag. Het ACV eist dat een Vlaamse Renovatiemaatschappij met een budget van 10 miljard euro opgericht wordt. 

"Nu keuzes maken en massaal investeren is de beste garantie op onze welvaart. Dat niet doen is schuldig verzuim dat ons nu al zuur en uur opbreekt en dat onze kinderen nog veel zuurder en duurder zal opbreken." 

Lees het persbericht of de slotspeech van Ann Vermorgen!