Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Onze diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Update coronabarometer onderwijs

Op vrijdag 20 mei 2022 besliste het Nationaal Overlegcomité om de coronabarometer voor de brede samenleving te deactiveren. Minister van Onderwijs Ben Weyts deelde daarop mee dat het onderwijs overschakelt naar code groen vanaf maandag 23 mei 2022.

De coronabarometer voor de brede samenleving stond sinds maart 2022 op code geel. Nu wordt die volledig gedeactiveerd. De besmettingen en het aantal nieuwe hospitalisaties volgen namelijk een dalende trend. De mondmaskerplicht voor personeel en passagiers op het openbaar vervoer wordt vanaf maandag 23 mei afgeschaft. Enkel in ziekenhuizen, bij de dokter en bij de apotheker blijft het dragen van een mondmasker verplicht.

Tijdens het coronaoverleg dat daarop volgde tussen minister Weyts en de Vlaamse onderwijspartners, deelde die eerste mee dat het onderwijs naar code groen overschakelt vanaf maandag 23 mei 2022. Op de website van Onderwijs Vlaanderen vind je nog eens de gedetailleerde uitleg van elke kleurcode en dus ook van code groen voor de verschillende onderwijsniveaus en -sectoren.

Overschakeling naar code groen

Hieronder vind je kort samengevat welke richtlijnen uit code geel in code groen vervallen:

  • Drukte aan de schoolpoort vermijden.
  • Zo veel mogelijk afstand houden.
  • Zo veel mogelijk zaken buiten laten plaatsvinden.
  • Mondmaskers dragen op het openbaar vervoer.

Wat blijft in code groen ongewijzigd ten opzichte van code geel?

  • Maximaal ventileren en verluchten op basis van CO2-metingen in elk(e) klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de lerarenkamer.
  • Basishand- en hoesthygiëne toepassen.
  • Wie ziek of besmet is, blijft thuis.
  • Contactonderwijs is de regel. In functie van de onderwijskwaliteit kan een school toch nog afstandsonderwijs of hybride onderwijs organiseren. Dat moet altijd vooraf aan het bevoegde onderhandelingscomité voorgelegd worden.
  • Het is ook nog altijd mogelijk dat de lokale risicoanalyse aanleiding geeft tot extra maatregelen op advies van de lokale preventieadviseur en na overleg in het bevoegde onderhandelingscomité.

Het ACV gebruikt cookies voor de goede werking van zijn websites, om informatie op maat aan te bieden en je persoonlijke ervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘Accepteer alle cookies’ geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en advertentiecookies. Deze kunnen ook door onze partners gebruikt worden. Je kan de cookies zelf instellen via de knop ‘Beheer je voorkeuren’. Ga naar de pagina cookies en voor meer info of consulteer onze policy  privacybeleid.