Mondmaskerplicht logische beslissing

De besmettingscijfers gaan de verkeerde kant uit. Ook in het onderwijs nemen de besmettingen toe. De mondmaskerplicht voor alle leerlingen van vijfde en zesde leerjaar is daarom een logische beslissing. We begrijpen dat het openhouden van de basisscholen belangrijk is voor de hele samenleving. Maar het moet mogelijk zijn!  

 

Marianne Coopman: “Als de besmettingen toenemen zullen nog meer scholen tijdelijk moeten sluiten. Onze personeelsleden moeten beter beschermd worden. Meer dan ooit is het ook cruciaal dat de hele maatschappij nauwgezet de veiligheidsmaatregelen blijft volhouden. We dringen er op aan om aan onderwijs voorrang te geven bij de vaccinatiecampagne.”

Om de vinger aan de pols te houden en snel te kunnen ingrijpen, heeft het COV voor volgende week opnieuw een overleg in aanwezigheid van de virologen gevraagd. 


Personalization