L’Oréal geeft onaangenaam nieuwjaarsgeschenk aan zijn werknemers!


Totaal onverwacht kondigt L’Oréal de mogelijke afdanking van 125 werknemers in Brussel aan omdat het grote delen van de hoofdzetel wil fusioneren en verhuizen naar Amsterdam. De slogan van het cosmeticabedrijf luidt 'want je bent het waard', iets wat jammer genoeg niet (meer) geldt voor het personeel.

De werknemers zijn geschokt dat het management als eerste stap in de intentie tot fusie en verhuis massale ontslagen aankondigt. Nochtans begeleidde ACVBIE in het verleden de transities binnen het bedrijf zodat bijna iedereen aan boord kon blijven.

“Waarom de directie deze aanpak verandert, is onduidelijk”, zegt Bart Deceukelier, ACVBIE-secretaris in Brussel. “Economische redenen liggen alvast niet aan de grond van deze beslissing. L’Oréal is en blijft marktleider in België. De aandelen zijn continu gestegen in waarde, met maar liefst 300 % op 15 jaar tijd, en het dividend is in 2020 op hetzelfde niveau gebleven als in 2019. Is deze aankondiging dan een nieuwjaarsgeschenk voor de aandeelhouders?”, aldus Deceukelier.

Bij L’Oréal België werken 550 mensen op de hoofdzetel in Brussel.

Personalization