Zelfstandige taxichauffeurs die met Taxis Verts werken in staking!

©Shutterstock

Met deze tweede lockdown, de sluiting van horecagelegenheden, musea, vele winkels, het schrappen van evenementen en de avondklok, stort de omzet van  de taxi's in Brussel weer in (gemiddeld -70!.
De zelfstandige taxichauffeurs die met de centrale "Taxis Verts" werken, moeten echter een maandelijkse vergoeding betalen aan deze centrale, dit voor de levering van boodschappen en klanten. 
In maart is met Taxis Verts overeengekomen om deze vergoeding op te schorten voor taxi's die vanwege de crisissituatie hun activiteiten liever stopzetten.

Op dit moment blijft Taxis Verts, ondanks verschillende pogingen, doof voor elk verzoek tot overleg. De facturen van november werden naar de zelfstandige chauffeurs gestuurd.
In een tijd waarin een rechtbank zojuist heeft bevestigd dat een handelshuur tijdens de lockdown kan worden opgeschort, zou het onbegrijpelijk zijn als Taxis Verts zou weigeren de tijdelijke opschorting en verlaging van de kosten te bespreken, die op dit moment slechts een klein deel van de gebruikelijke omzet van de chauffeurs opleveren. De zelfstandige taxichauffeurs kunnen niet blijven betalen alsof de situatie normaal is; ze hoeven de crisis niet alleen te dragen.

De taxichauffeurs zullen op dinsdag 17 november om 10.00u protesteren voor de zetel van Taxis Verts, Brandstoffenstraat in Vorst.

Personalization