Taxisector verhoogt toeslag bij tijdelijke werkloosheid

©Shutterstock

In deze corona-tijden, krijgt de sector van de taxi’s en de diensten voor de verhuur van voertuigen met chauffeur, het hard te verduren. Vele chauffeurs zitten werkloos thuis en ontvangen daardoor slechts een gedeelte van hun loon dat in de meeste gevallen al behoorlijk laag ligt. Wij vroegen de werkgevers om een inspanning te leveren en hun chauffeurs niet in de kou te laten staan.

Indien je door je werkgever op het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen wordt gezet, ontvang je in de sector een bijkomende vergoeding van 3 euro per dag, uitbetaald door je werkgever, die het bedrag kan terugvorderen bij het sociaal fonds van de sector.

Wij konden bekomen:
- Dat deze vergoeding ook wordt uitbetaald in geval van tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht, dus omwille van het coronavirus
- Dat deze vergoeding vanaf 1 april tot 30 juni 2020 verhoogd wordt naar 5 euro per dag
- Dat het maximum jaarlijks bedrag van 90 euro wordt opgetrokken tot 150 euro in 2020
Deze toeslag komt bovenop het bedrag van 5,63 euro bruto dat reeds voorzien werd door de regering in geval van overmacht.

Hou moed en stay safe in deze moeilijke tijden !

Personalization