Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Ketenzorg

Strijd mee voor meer respect voor mens-, arbeids- en milieurechten in bedrijven

Zelf aan de slag met ketenzorg!

Ketenzorg is geen ver-van-je-bedshow. Want de rol van de sociale dialoog in onze eigen bedrijven kan het verschil maken voor arbeidsomstandigheden elders in de wereld.

Jij als militant kan dit thema op de onderhandelingstafel leggen en zo de drijvende kracht worden achter noodzakelijke verandering.

Vind jij het respect van bedrijven voor mensen- en arbeidsrechten en milieu belangrijk?

Check onze toolkit, een handig werkinstrument waarmee je in jouw onderneming aan slag kan, ontdek wat experts over het onderwerp te vertellen hebben of maak kennis met de wetgeving!

Om de video te bekijken moet je de marketingcookies op onze site accepteren of ga je naar de site of app van de derde partij

Wat is ketenzorg?

'Ketenzorg' wijst op de plicht die bedrijven hebben om te zorgen voor hun volledige keten. Het ACV vindt dat het hoogtijd is dat bedrijven hun verantwoordelijkheid opnemen: 

  • voor de mensenrechten
  • voor arbeidsrechten
  • voor het milieu

En dat niet alleen voor hun eigen activiteiten, maar in hun volledige (in)ternationale toelevering- en waardeketens.

Meer weten? Check het filmpje van Oxfam!

Om de video te bekijken moet je de marketingcookies op onze site accepteren of ga je naar de site of app van de derde partij

Ketenzorg: nuttig en nodig!

In de geglobaliseerde economie ontstaan steeds langere en minder transparante toeleverings- en waardeketens. Die hebben meestal een negatieve impact op arbeidsomstandigheden van de werknemer en op hun omgeving.

Er is nood aan wetgeving die de wanpraktijken in deze internationale ketens aan banden legt. Maar ook jij kan je steentje bijdragen door ketenzorg in jouw bedrijf op de agenda te zetten. 

Check het filmpje en ontdek hoe we met onze internationale collega's als 'vakbond zonder grenzen' nu werk kunnen maken van propere ketens! 

Zorgplicht

Het ACV zet samen met andere NGO's, mensenrechtenorganisaties en vakbonden de schouders onder campagnes voor zorgplicht. Hiermee willen een robuust wetgevend kader bereiken zodat bedrijven met respect voor mensenrechten, arbeidsrechten en milieunormen te werk gaan!

Schrijf je in op de 'Bezige Bij'!

Kom te weten wanneer er een interessante vorming in het aanbod zit en krijg info over het maken van social media postsmilieu en mobiliteitketenzorg, ... Zo kan je als militant praktisch zelf aan de slag!


Is de 'Bezige Bij'-mail je ding niet? Misschien vind je wat je zoekt in de twee andere aanvullende militantennieuwsbrieven via de link hieronder.