Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Milieu en mobiliteit

Wat zijn de voordelen van elektrische wagens en wat zijn de voordelen van het mobiliteitsbudget? Deze brochure vertelt je alles wat je moet weten. Zo sta je sterker in je schoenen als je groenere maatregelen in je bedrijf wil voorstellen!

Samen voor rechtvaardige transitie!

Duurzame ontwikkeling kan niet zonder de betrokkenheid van regeringen, werkgevers en werknemers. Samen moeten we nieuwe werkwijzen ontwikkelen die:

✅ het milieu beschermen voor huidige en toekomstige generaties

✅ armoede bestrijden

✅ sociale rechtvaardigheid bevorderen

Hoe doen we dat? Door duurzame bedrijven te promoten en fatsoenlijk werk voor iedereen te bevorderen! Daar speel jij als militant een rol in!

🛠👍 Om je hierbij te ondersteunen ontwikkelden we een handige toolkitCheck de brochure voor alle info over deze tools! Zo krijg je de kans om als militant met concrete info en tools bewust en proactief te werken aan rechtvaardige transitie in je bedrijf.

Duurzaam beheer van duurzame materialen

Hoe ga je duurzaam om met materialen in je onderneming? Wat kan je doen als afgevaardigde, lid van de ondernemingsraad of Comité PB? Lees meer over grondstoffen, kantoorbenodigdheden, onderhoudsproducten, water, afval etc. Editie 2012.

Consulteer Duurzaam beheer van duurzame materialen

Milieu en de onderneming

Waarom, hoe en met wie werken we als militant, afgevaardigde… aan het milieu? Hoe organiseer je acties over milieu en gezondheid, en milieuhinder?

Consulteer Milieu en de onderneming

Milieu: de onderneming en haar buren

Brochure over de relatie tussen de onderneming en haar omgeving. De brochure behandelt onder meer milieuvergunningen, -klachten en de leefbaarheid

Consulteer Milieu: de onderneming en haar buren 

Actiebrochure verweving en milieuhinder

Voer actie in je onderneming rond milieu. Met een stappenplan voor de buurt, en info rond geurhinder, geluidshinder, lichthinder, verkeer en verweving in de omgeving.

Consulteer Actiebrochure verweving en milieuhinder 

Aan de slag met milieu-informatie

Welke bedrijfsinterne informatie is er beschikbaar voor militanten? Verbeter het milieu rondom je bedrijf met het jaarverslag van de milieucoördinator, het integraal milieujaarverslag etc.

 Consulteer Aan de slag met milieu-informatie

Alles over ecocheques

Wat zijn ecocheques, wie krijgt ze en hoeveel, hoe lang is een ecocheque geldig en wat kan je ermee kopen? De spelregels die vastgelegd werden in cao 98 helder uitgelegd. Meer info op www.ecocheques.be

Consulteer Alles over ecocheques

Telewerk. Ook op jouw werkvloer?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben diverse overheden in België ondernemingen wel al gevraagd of verplicht om telewerk zo veel mogelijk toe te passen voor jobs die dit toelaten.  Deze brochure behandelt het wettelijk kader rond telewerken, de psychosociale risico’s die met telewerk te maken hebben en de mogelijkheden om toezicht en controle uit te oefenen op
telewerkers.

Consulteer Telewerk. Ook op jouw werkvloer? (pdf)