Coronavrij werken in de verhuissector

© Shutterstock

Nu verschillende sectoren terug het werk opstarten na een periode van volledige of gedeeltelijk inactiviteit gaat alle aandacht naar preventie op de werkvloer. Het risico om besmet te raken met het coronavirus is nog steeds hoog, met als gevolg dat werkgevers en werknemers verregaande maatregelen moeten nemen om een besmetting te vermijden. Door de sociale partners werd een generieke gids samengesteld met een aantal algemene maatregelen die dan verder op sectorniveau kunnen worden ingekleurd.

In de verhuissector heeft ACV-Transcom samen met de andere sociale partners snel het initiatief genomen om eigen accenten toe te voegen aan deze generieke gids. Het resultaat is een overzichtelijke en zeer praktische handleiding waarmee werkgevers en werknemers snel aan de slag kunnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Een correcte toepassing van de maatregelen in deze gids zal het risico aanzienlijk verminderen.

De sector gaat zelfs nog een stapje verder… De ondernemingen die deze gids implementeren en hun medewerkers de nodige informatie en instructies geven om de maatregelen correct toe te passen, kunnen dit na controle laten attesteren door hun externe preventiedienst. De Belgische Kamer der Verhuizers zal hen dan het label ‘Coronaproof Verhuizer’ toekennen. Dit attest kan gebruikt worden door de ondernemingen en hun medewerkers om zich te identificeren als een coronaveilige onderneming.

ACV-Transcom roept alle sectoren op om werk te maken van een dergelijke praktische gids. Veiligheid en gezondheid op de werkvloer is en blijft een prioriteit…

Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 in de verhuissector tegen te gaan kan je inkijken Klik hier

 

Personalization