Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

United Athletes

SPORTA 

Ook de sportsector voelt de coronacrisis

Net als in andere sectoren is er een grote crisis in de sportwereld. ACV Sporta blijft de belangen verdedigen van al haar leden, bekend en minder bekend, sporter of werknemer in de sport, individueel of collectief.  We geven een overzicht van de gevolgen van de coronacrisis op verschillende sporttakken. Een ding is duidelijk, het belooft een warme winter te worden.

Wielrennen

Allereerst willen wij de prestaties van de renners in de Tour de France in de verf zetten. Voor hen is dit een zeer zware periode, niet alleen op sportief vlak maar het feit dat zij in hun ploegbubbel moeten blijven en geen fysiek contact mogen hebben met het thuisfront weegt zwaar door. De ploegen doen er alles aan om geen covid-19-besmettingen binnen hun team op te lopen, anders worden ze uitgesloten uit de Tour. Het zou voor de ploeg economisch zeer zwaar zijn om nog te overleven. 

ACV Sporta kan zich niet vinden bij de verklaringen vooraf van de organisatie, over beperkingen van toeschouwers aan vertrek- en aankomstzone. Dit staat in groot contrast met de massa toeschouwers op de cols die geen rekening houden met social distancing. Wij vinden dit onverantwoord en blijven bij de bevoegde instanties pleiten om dit een halt toe te roepen.

Veldrijden

De inrichters van cyclocross hebben - op enkele crossen in het naseizoen na - weinig tot geen hinder ondervonden van de coronacrisis. Toch willen zij de startgelden verlagen of zelfs afschaffen, dit zonder overleg met de renners. Zijn ze vergeten dat er in de organisatie van een cyclocross drie belangrijke partijen zijn: de organisatoren, Belgian Cycling of de UCI en de renners. Indien er niet met alle partijen een overeenkomst ná overleg komt staan wij als vertegenwoordigers van alle cyclocrossers niet in voor de gevolgen.

Voetbal

Ook in het voetbal blijft de malaise voortduren: de voortdurende carrousel van buitenlandse “investeerders” zorgt voor spanningen in de lagere klassen. 1B heeft nog 8 (sic) ploegen die bijna allemaal in handen zijn van buitenlandse investeerders en een belofteploeg. Daaronder is een nog groter slagveld, we verwachten binnen de kortste keren een faillissement van Roeselare en Virton, beide slachtoffer van verkeerde investeerders. Uiteindelijk zullen de spelers en werknemers de grootste slachtoffers blijken te zijn.