ADB-Shutterstock-NL

Wij zijn op zoek naar nieuwe delegees in de bouwsector!

ACV bouw - industrie & energie (ACVBIE) is een centrale van het ACV en is, als sterkste vakbond in de bouwsector, steeds op zoek naar nieuwe afgevaardigden. Misschien ben jij de persoon met een frisse kijk, met nieuwe ideeën en kan jij samen met de collega’s het verschil maken?

Belangrijk om hierbij te weten, is dat er in de bouwsector geen sociale verkiezingen worden georganiseerd, maar het sociaal overleg volledig verloopt via de syndicale afvaardiging. Zij neemt (in zo goed als alle bouwbedrijven) de rol van het comité voor preventie en bescherming op het werk (CPBW) en de ondernemingsraad (OR) over.

Het kan zijn dat er in jouw bouwbedrijf nog geen syndicale afvaardiging is opgericht en jouw kandidaatstelling dit overleg kan opstarten. Daarnaast zijn er ook heel wat bouwbedrijven waar er momenteel al een syndicale afvaardiging actief is en waar er maandelijks  constructief overlegd wordt tussen de werkgever en de afgevaardigden van de werknemers. Vaak zijn de bedienden echter onvoldoende of niet vertegenwoordigd in dit overleg en is extra versterking zeker welkom. Ongeacht in welke situatie jouw onderneming zich bevindt, jouw engagement telt!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.