Sociale wetgeving

vakbeweging-914-191220-920

Sociale zekerheid is investeren in mensen

Speciale editie van Vakbeweging naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de sociale zekerheid.  Met onder meer:

Of consulteer het volledige nummer: ACV-Vakbeweging nr 914, 20 december 2019

acv-brochure-goed-om-weten-

Ken je rechten als werknemer

Op hoeveel vakantiedagen heb ik recht? Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wat is SWT? Hoeveel uren mag ik werken? En vanaf welke leeftijd kan ik op pensioen? Deze handige infogids geeft antwoord op vele vragen. Editie 2016.

acv-brochure-vakantieboekje

Vakantieboekje

Overzicht van de regels rond de jaarlijkse wettelijke vakantie (tijdstip en duur, vakantiegeld...) voor arbeiders, bedienden, overheidspersoneel, schoolverlaters, senioren en werkzoekenden. Editie 2021.

acv-brochure-interim-20vrag

SOS Interim – 20 vragen 20 antwoorden

Antwoorden op de vaak gestelde vragen van uitzendkrachten. Hoe zit het met je contract, loon, premies, ziekte, vakantiegeld, verplaatsingskosten en sociale zekerheid als je een interimjob doet? En ook wie interimwerk doet heeft recht op een eindejaars- en syndicale premie.

acv-brochure-rechtvaardige-

Rechtvaardige fiscaliteit

Hoe denkt het ACV over personenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, regionale en milieubelastingen? Hoe moet België omgaan met fraude en welke rol heeft de belastingadministratie? Het ACV pleit voor een rechtvaardiger fiscaliteit. In de brochure vind je onze standpunten. Editie 2018.

acv-brochure-wegwijzer-sociale-wetgeving-2019

Wegwijzer Sociale Wetgeving

Informatie over de bronnen van het sociaal recht, de wetgeving rond arbeidsrecht en sociale zekerheid, maatregelen rond het tewerkstellingsbeleid, informatie over hoe het ACV de rechten van leden verdedigt en de bedragen van de sociale bijdragen en sociale uitkeringen. Editie 2021.

100 jaar index

100 jaar index in 10 kernpunten

In '100 jaar index in 10 kernpunten' krijg je een bondige uitleg van kernbegrippen zoals indexkorf, automatische loonindexering of indexcommissie.  Daarnaast lees je ook meer over de impact van de index op bijvoorbeeld het concurrentievermogen, inflatie en solidariteit.

Consulteer 100 jaar index in 10 kernpunten (pdf)

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.