Loopbaanbegeleiding

©Shutterstock

Jouw loopbaan is belangrijk voor ons. Professionele loopbaanbegeleiding kan je daarbij helpen. En als ACV-lid krijg je bovendien 40 euro terugbetaald.

Nood aan een nieuwe stap in je carrière zetten? Of weet je niet goed waar naartoe met je loopbaan? Dan kan loopbaanbegeleiding je voorthelpen.

Werknemers kunnen daarvoor een beroep doen op loopbaancheques, goed voor twee keer 4 tot 7 uur begeleiding en krijgen zo een financieel steuntje van de Vlaamse overheid om loopbaancoaching te volgen. Je hebt recht op een traject van 4 of  7 uur. Je kan 1 keer 7 uur loopbaanbegeleiding volgen; of 1 keer 4 uur opnemen en de andere 3 uur op een later moment (binnen de 6 jaar).

Je vraagt je cheques aan via www.vdab.be of via het gratis telefoonnummer: 0800 30 700. Wacht best tot je een eerste gesprek hebt gehad in een erkend loopbaancentrum; de cheques zijn maar 3 maanden geldig.

Spelregels

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de loopbaanbegeleiding. 

  • Je bent werknemer (voltijds of deeltijds).
  • Je woont en werkt in Vlaanderen of het Brussels Gewest. 
  • Je hebt minstens 7 jaar werkervaring. 
  • Je hebt de voorbije 6 jaar géén loopbaanbegeleiding gevolgd.
Extra voordelig als ACV-lid

Loopbaancheques zijn niet gratis. Een loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding. Dat kost eigenlijk 550 euro. Per cheque betaal je zelf 40 euro, de rest betaalt de overheid.

Ben je bovendien lid van het ACV? Dan betalen we een deel van je loopbaancheques terug. Het ACV betaalt je 1 cheque van 40 euro terug als je 4 uur loopbaanbegeleiding volgt.

Vul het formulier 'Terugbetaling loopbaancheques' in.  Bezorg de ons het attest van het loopbaanbegeleidingscentrum, je lidnummer. en de nodige gegevens. En wij storten 40 euro op je rekening.

Loopbaancentra

Het ACV werkt nauw samen met diverse loopbaancentra. De medewerkers van Centrum voor Loopbaanontwikkeling ACV Puls, Vokans en vzw Alternatief zijn gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.