Loopbaanbegeleiding

Jouw loopbaan is belangrijk voor ons. Professionele loopbaanbegeleiding kan je daarbij helpen. En als ACV-lid krijg je bovendien 40 euro terugbetaald.

Nood aan een nieuwe stap in je carrière zetten? Of weet je niet goed waar naartoe met je loopbaan? Dan kan loopbaanbegeleiding je voorthelpen.

Werknemers kunnen daarvoor een beroep doen op loopbaancheques, goed voor twee keer vier uur begeleiding en krijgen zo een financieel steuntje van de Vlaamse overheid om loopbaancoaching te volgen. Je hebt recht op een traject van vier of acht uur. Je kan één keer acht uur loopbaanbegeleiding volgen of één keer vier uur opnemen en de andere vier uur op een later moment (binnen de zes jaar).

Je vraagt je cheques aan via www.vdab.be of via het gratis telefoonnummer: 0800 30 700. Wacht best tot je een eerste gesprek hebt gehad in een erkend loopbaancentrum; de cheques zijn maar drie maanden geldig.

 

Spelregels

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de loopbaanbegeleiding. 

  • Je bent werknemer (voltijds of deeltijds).
  • Je woont en werkt in Vlaanderen of het Brussels Gewest. 
  • Je hebt minstens één jaar werkervaring. 
  • Je hebt de voorbije zes jaar géén loopbaanbegeleiding gevolgd.

 

Extra voordelig als ACV-lid

Loopbaancheques zijn niet gratis. Een loopbaancheque is goed voor vier uur begeleiding. Dat kost eigenlijk 550 euro. Per cheque betaal je zelf 40 euro, de rest betaalt de overheid. Ben je bovendien lid van het ACV? Dan betalen we een deel van je loopbaancheques terug. Het ACV betaalt je 1 cheque van 40 euro terug als je 4 uur loopbaanbegeleiding volgt. Bezorg ons het attest van het loopbaanbegeleidingscentrum en je lidnummer. En wij storten 40 euro op je rekening.

 

Loopbaancentra

Het ACV werkt nauw samen met diverse loopbaancentra. De medewerkers van Centrum voor Loopbaanontwikkeling LBC-NVK, Vokans en vzw Alternatief zijn gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.