Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid

Loopbaanbegeleiding

©Shutterstock

Jouw loopbaan is belangrijk voor ons. Professionele loopbaanbegeleiding kan je daarbij helpen. En als ACV-lid krijg je bovendien 45 euro terugbetaald.

Loopbaancheques

Nood aan een nieuwe stap in je carrière zetten? Of weet je niet goed waar naartoe met je loopbaan? Dan kan loopbaanbegeleiding je voorthelpen.

Werknemers kunnen daarvoor een beroep doen op loopbaancheques, goed voor twee keer 4 tot 7 uur begeleiding en krijgen zo een financieel steuntje van de Vlaamse overheid om loopbaancoaching te volgen. Je hebt recht op een traject van 4 of  7 uur. Je kan 1 keer 7 uur loopbaanbegeleiding volgen; of 1 keer 4 uur opnemen en de andere 3 uur op een later moment (binnen de 6 jaar).

Je vraagt je cheques aan via www.vdab.be of via het gratis telefoonnummer: 0800 30 700. Wacht best tot je een eerste gesprek hebt gehad in een erkend loopbaancentrum; de cheques zijn maar 3 maanden geldig.

Spelregels

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de loopbaanbegeleiding. 

  • Je bent werknemer (voltijds of deeltijds).
  • Je woont en werkt in Vlaanderen of het Brussels Gewest. 
  • Je hebt minstens 7 jaar werkervaring. 
  • Je hebt de voorbije 6 jaar géén loopbaanbegeleiding gevolgd.

Extra voordelig als ACV-lid

Loopbaancheques zijn niet gratis. Een loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding. Dat kost eigenlijk 550 euro. Per cheque betaal je zelf 45 euro, de rest betaalt de overheid.

Ben je bovendien lid van het ACV? Dan betalen we een deel van je loopbaancheques terug. Het ACV betaalt je 1 cheque van 45 euro terug als je 4 uur loopbaanbegeleiding volgt.

Vul het formulier 'Terugbetaling loopbaancheques' in.  Bezorg de ons het attest van het loopbaanbegeleidingscentrum, je lidnummer. en de nodige gegevens. En wij storten 45 euro op je rekening.

Loopbaancentra

Het ACV werkt nauw samen met diverse loopbaancentra. De medewerkers van Centrum voor Loopbaanontwikkeling ACV Puls, Vokans en vzw Alternatief zijn gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding.

ACV Puls geeft loopbaancoaching aan voordelige tarieven, organiseert workshops, en beantwoordt korte loopbaanvragen. Ook voor niet-leden.  Check het aanbod op www.loopbaanontwikkeling.be of neem meteen contact op via loopbaancentrum@acv-csc.be.

Vokans staat voor Vormings-en OpleidingsKANSen. Het aanbod van Vokans is gericht tot werkzoekenden, werknemers én werkgevers.

Enerzijds: vormen, opleiden, trainen, begeleiden en coachen van mensen om zo hun competenties te versterken en hun tewerkstellingskansen te verhogen.

Anderzijds: werkgevers en leidinggevenden ondersteunen op de werkvloer in het selecteren, aanwerven en opleiden van personeel, werkplekleren, leidinggeven, mensen leren evalueren en competentiemanagement.

Iedereen die zich moeilijk op de arbeidsmarkt beweegt kan bij Alternatief terecht voor opleiding, werkervaring en coaching.  Alternatief versterkt de kansen van werkzoekenden en werkenden in het ontwikkelen van hun loopbaan.