Actiedag 29 maart: wat kan jij doen

De onderhandelingen voor het Interprofessioneel akkoord (IPA) 2021-2022 zitten muurvast: werkgevers houden vast aan een zeer beperkte loonsverhoging van maximaal 0,4%. Dat kunnen wij onmogelijk zomaar aanvaarden! Zeker niet als we denken aan al die werknemers die zich tijdens deze coronacrisis al extra hard hebben ingezet. Daarom voert het ACV samen met ABVV een actiedag op 29 maart.


Wat kan jij doen?

Je kan mee staken. Dit is een recht, je hebt geen toestemming nodig van je werkgever op deel te nemen. Vergeet wel niet jouw werkgever en eventuele klanten in te lichten. 

💶 Als ACV-lid heb je recht op een stakingsvergoeding als je deelneemt aan de actiedag. Bekijk hier de voorwaarden. Je dient een stakerskaart in te vullen. Neem voor meer info contact op met een afdeling van ACV Voeding en Diensten in jouw buurt.

📌 Wij maakten een affiche die kan afgedrukt worden. Hang 'm op een zichtbare plek. Je vindt de affiche hier.

✅ Of nu staakt op 29 maart of niet, je kan onze actie sowieso steunen door ons evenement en onze berichten te delen op onze Facebookpagina. Vergeet je ook zeker niet op aanwezig te zetten!

📸 Neem een symbolische foto waarbij je jouw lege broekzakken of lege portemonnee toont. Deel deze op social media met de #werknemersverdienenrespect.

OPGELET:

▶️ zorg ervoor dat jouw foto openbaar staat
▶️zorg dat er geen spaties zijn bij jouw hashtag
 

Personalization