De horecasector is weer het doelwit

©Shutterstock

De regering heeft besloten de horecasector opnieuw te sluiten. Geen enkele studie bewijst echter dat de horeca verantwoordelijk is voor de verspreiding van het virus. De sector had op het einde van de lock-down in juni een strikt protocol opgesteld en had alles in het werk gesteld om te voorkomen dat het een oorzaak zou zijn voor de verspreiding van het virus. Het is duidelijk dat de regering daar geen rekening mee heeft gehouden. Restaurants en cafés zullen vanaf maandag een maand lang hun deuren moeten sluiten! Het zal echter mogelijk zijn om afhaalmaaltijden te serveren tot 22.00 uur. De hotels kunnen open blijven en maaltijden serveren aan hun klanten. Recepties en banketten georganiseerd door een professionele cateringdienst of cateraars zijn niet toegestaan. Recepties na de begrafenis zijn nog steeds mogelijk met een maximum van 40 personen. De regering heeft een hulpplan voor de Horeca opgesteld. Voor de werkgevers zal dit voornamelijk bestaan uit aanvullende premies en vrijstelling van sociale bijdragen. Voor werknemers neemt de overheid de uitbetaling van de eindejaarspremie over. Vanaf deze maandag gaan we de strijd aan voor garanties voor de werknemers. De overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen voor haar beslissingen en zo faillissementen en banenverlies zoveel mogelijk voorkomen.

Personalization