Coronamaatregelen in de horeca: welke regels gelden in restaurants en cafés

Nu het coronavirus weer opflakkert in ons land heeft de regering nieuwe maatregelen genomen, waarvan sommige gevolgen hebben voor de horecasector. Deze maatregelen hebben vooral betrekking op klanten:
- Sinds 25 juli moeten klanten in de horeca een mondmasker dragen. Ze mogen het enkel verwijderen als ze neerzitten. Zij moeten ook hun contactgegevens achterlaten, zodat zij binnen 14 dagen na aankomst kunnen gecontacteerd worden.
- Vanaf 29 juli wordt de contactbubbel teruggebracht van 15 naar 5 personen. Dit betekent dat de tafels in het restaurant (of café) maximaal voor 10 personen mogen zijn (2 bubbels van 5 personen die elkaar ontmoeten). Deze maatregel is 4 weken geldig.

De afgelopen dagen hebben de autoriteiten ook de controles in de horecabedrijven geïntensiveerd om na te gaan of de regels worden nageleefd. Als gevolg van deze controles is het duidelijk dat sommige bedrijven de regels hebben overtreden en hun deuren (tijdelijk) hebben moeten sluiten. Deze situatie is zeer schadelijk gezien het belang van de kwestie die op het spel staat.

Wij herinneren u er dan ook aan dat het van essentieel belang is dat iedereen zich aan de regels van de sector (die hier te vinden zijn) houdt om elke verspreiding van het virus en een nieuwe sluiting van de sector te voorkomen!

 

Personalization