Had je de komende dagen verlof gepland ? Wil je dit annuleren ?

Verlofdagen worden in onderling akkoord gepland met de werkgever. Ook de annulatie van verlof kan enkel met het akkoord van je werkgever. Wij stellen vast dat er in de praktijk heel wat werkgevers weigeren om verlof te annuleren. Als werknemer ben je dus volledig afhankelijk van de goede wil van je werkgever. 

Kan ik mijn verlof opnieuw plannen als ik ziek word?


Indien je ziek wordt vóór het begin van je verlof, dan kan je dit verlof later opnemen.
Dit is niet mogelijk wanneer je ziek wordt tijdens je verlof. 

Kan ik mijn verlof op een ander moment plannen als mijn werkgever mij tijdelijk werkloos stelt? 


Je kan je verlof niet uitstellen zonder het akkoord van je werkgever als hij je tijdelijk werkloos stelt vóór je verlof ingaat.

Wat als ik ziek word in een periode van tijdelijke werkloosheid en vóór mijn gepland verlof ingaat? 


Als je ziek wordt vóór je verlof ingaat, kan je geen tijdelijke werkloosheid genieten en gaat ook je verlof niet in. Je kan het op een later moment nemen. 

Opgelet! Als je ziek wordt in een periode van tijdelijke werkloosheid, heb je geen recht op werkloosheidsuitkeringen en ook niet op gewaarborgd loon. Je moet een aangifte doen bij je mutualiteit en zal een ziekte-uitkering ontvangen. 

Personalization