Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

De eerste vakantiejob van Wim Claeys

Michel Goessens

'Ik ben bijna dood geweest'

De zomer komt stilaan in het verschiet. Een mooie tijd voor vakantie, festivals en … jobstudenten. 
De immer olijke cabaretier Wim Claeys kijkt reikhalzend uit naar de Gentse Feesten waar je hem zoals de voorbije jaren op het podium vindt. Zoals voor veel studenten binnenkort was zijn eerste job vakantiewerk. Daar heeft hij de langste tien seconden van zijn leven beleefd.

Hoe heb je je eerste vakantiewerk gevonden?

WIM CLAEYS: ‘Een buurjongen deed al een vakantiejob in dat bedrijf en wist me te vertellen dat ze nog op zoek waren naar extra handen. Het was industrieel opkuiswerk op verplaatsing. Het soort jobkes waar de arbeiders uit de betreffende bedrijven flink hun neus voor ophaalden.’

Had je een specifiek doel waarvoor je ging werken? 

WIM CLAEYS: ‘Ik was in die periode al hard gepassioneerd door muziek. Ik spaarde voor een Italiaanse handgemaakte trekzak van Castagnari.’  

Heb je bepaalde vaardigheden geleerd tijdens de uitvoering van het werk?

WIM CLAEYS: ‘Niets, want ik kon al een borstel vasthouden.’ (lacht)

Is er iets dat je specifiek is bijgebleven over je eerste vakantiewerk?

WIM CLAEYS: ‘Jazeker, ik ben bijna dood geweest. Wij moesten in de Gentse haven op een bedrijf met silo’s een bijna lege silo uitkuisen. Daar had een soort graan ingezeten en de wanden en de bodem waren volledig aangekoekt. Wij moesten dat manueel loskrijgen met schoppen en pikken om de silo helemaal leeg te maken. De enige toegang tot die silo was via de bovenkant. We werden met een krakkemikkig éénpersoonsliftje naar de bodem gelaten, zo’n 25 meter naar beneden. 

Terwijl we bezig waren met ons werk, beging er iemand in de controlekamer een klein vergissingske: Er werd van bovenaf nieuw graan in de silo gespoten. Op slag zagen we geen hand meer voor onze ogen en konden we bijna niet meer ademen door het stof. Wij dachten dat we eraan gingen! Die pompen zijn misschien 10 tot 15 seconden bezig geweest vooraleer men de vergissing doorhad, maar dat waren oprecht de langste 10 seconden van heel mijn leven.’

BIO
Wim Claeys is een cabaretier die door De Gentenaar is uitgeroepen tot de grappigste Gentenaar van 2023! Deze zomer kan je hem uiteraard vinden op de Gentse Feesten. Elke avond om 21 uur speelt hij zijn jaaroverzicht ‘Was ’t er iets te doen misschien’? in het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt. Tickets en meer info via uitbureau.be of in het Gentse Feesten-programma onder comedy.

Heb je een vraag over of probleem met studentenwerk?  Blijf er niet mee zitten!
Neem contact op met Jong ACV voor al je vragen over studentenwerk.
Bel ons op 02 244 35 00!  Je kan ons bereiken op: MA-DO: 8.30 tot 17 uur - VR: 8.30 tot 12 uur
Je verbond op sociale netwerken