Radio Syndical - uw stakerspost!

ACV Oost-Vlaanderen

Maandag 29 maart hielden het ACV en het ABVV een nationale actiedag met staking. Radio Syndical stak vele stakers een hart onder de riem.
De vakbonden streven naar een goed loonakkoord, maar dat lukt niet omdat de werkgevers nog altijd vasthouden aan een maximale loonsverhoging van 0,4%. Zij weigeren te onderhandelen voor betere lonen in sectoren die dankzij de inspanningen van de werknemers grote winsten hebben gemaakt.
Meer nog, zelfs eerdere akkoorden over de aanpassing van sociale uitkeringen worden momenteel geblokkeerd.

Voor al wie in zijn kot bleef om te staken, maakten ACV en ABVV samen met CirQ vzw 3 uur live radio. Radio Syndical wilde alle werknemers en actievoerders - zeker in deze weer hardere coronatijden - een hart onder de riem steken met veel muziek, getuigenissen uit het werkveld van Tongeren tot Roeselare en entertainment.


Je kan de uitzending met Hilde Vanrensbergen en Erhan Demirci (foto) hier herbeluisteren

 

Personalization