Syndicale voordelen: wat doen wij voor jou?

Wat doen wij voor jou?

Dienstverlening op maat

 

Wij verdedigen je belangen en die van je collega’s op elk niveau: in het bedrijf, in de sector en ook nationaal. We onderhandelen tweejaarlijks akkoorden over loonsverhoging & koopkracht, recht op vorming, maatregelen ter bevordering van de werkbare loopbaan, …

Daarom beantwoorden we graag al je vragen over loon- en arbeidsvoorwaarden en helpen je bij het opmaken van je werkloosheidsdossier.Bijstand bij problemen op het werk

 

Dankzij de tussenkomst van het ACV kunnen er vaak loon of achterstallige vergoedingen gerecupereerd worden. Wij zoeken in overleg met je werkgever naar oplossingen. Als dat niet lukt, kunnen we je zaak voor de rechtbank brengen. Komt het tot een ontslag? Dan kunnen we nagaan of de verbrekingsvergoeding correct wordt uitbetaald. Kortom, bij ons kan je terecht voor snelle juridische bijstand en ondersteuning.


Informatie geven

Wij delen graag onze informatie met je. Onze sectorpublicaties geven bijvoorbeeld een handig overzicht van de belangrijkste loon- en arbeidsvoorwaarden. Iedere maand ontvang je ook een digitale nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van onze syndicale actualiteit. Mocht je nog extra informatie zoeken, neem zeker een kijkje op www.hetacv.be of neem contact op met je délégué of secretaris.


Recht op syndicale premie

Als lid van ACV-CSC METEA heb je recht op een syndicale premie. Deze afspraken worden per sector gemaakt. Op die manier krijg je een belangrijk deel van het lidgeld terugbetaald.

    


Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.