SABCA en SABENA AEROSPACE nemen een nieuwe vlucht onder de vleugels van het Belgische BLUEBERRY, met aan boord meer dan 1200 werknemers

De luchtvaartindustrie heeft de voorbije maanden wereldwijd enkele rake klappen te verduren gekregen: naast de problemen met de Boeing 737 MAX, slaat ook het coronavirus sinds begin maart verwoed om zich heen.

Achter de donkere wolken die zich boven de luchtvaartindustrie hebben samengepakt, schijnt sinds kort echter een hoopvol Belgisch zonnetje. Sabca, een Belgische onderneming die zich toespitst op het ontwerp, de productie en het onderhoud van vliegtuigonderdelen - en dat voordien grotendeels in handen was van de Franse vliegtuigbouwer Dassault - is bij deze namelijk officieel overgenomen door Sabena Aerospace en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM).

Nu de deal na enkele maanden helemaal afgerond is en ook de mededingingsautoriteiten hun akkoord hebben gegeven, is het zover: vanaf heden zullen de twee ondernemingen samen een nieuwe vlucht nemen binnen de holding Blueberry, die gisteren onder de doopvont is gehouden en de eerste luchtvaartspeler van zijn soort zal worden in de Belgische luchtvaartindustrie.

ACV-CSC METEA is bijzonder tevreden dat deze overname tot een goed einde is gebracht. Aangezien het beslissingscentrum van deze “nieuwe” industriële hoogvlieger 100 % Belgisch zal zijn, is de overname ongetwijfeld goed nieuws voor het behoud van de werkgelegenheid in ons land. Als nationale industrievakbond die ook actief is binnen de lucht- en ruimtevaartsector, kijken we er alvast naar uit om een actieve rol te spelen bij de verdere ontplooiing van het bedrijf. In samenspraak met de werknemers zullen we blijven waken over de toekomst van deze twee grote bedrijven. Op die manier willen we de kwaliteit van de werkgelegenheid voor de meer dan 1200 betrokken werknemers blijven handhaven en verbeteren.

 

Klik hier voor het pamflet in pdf-formaat.

Voor meer info :

NL – Paul CORBEEL, secretaris ACV-CSC METEA, +32 477 68 57 40

FR – Gabriel SMAL, Algemeen secretaris ACV-CSC METEA, +32 477 49 54 36


ACV-CSC METEA is de grootste nationale industrievakbond die de rechten verdedigt van alle werknemers in de technologische industrie (textiel - en metaalsectoren). We staan elke dag paraat in 23 sectoren voor 10.000 militanten, voor 220.000 leden en alle werknemers.

Personalization