Coronavirus : Situatie in industrie is "explosief"

In de industrie is de situatie momenteel "explosief", zegt William Van Erdeghem van vakbond ACV-CSC METEA. "In sommige fabrieken moet men met vier of vijf mensen op een vierkante meter werken. De mensen zijn ongerust. Het is onbegrijpelijk dat bedrijven het economische laten primeren op de gezondheid."

De onrust begon in de autofabrieken. Bij Audi in Brussel is dinsdagochtend tijdelijke werkloosheid ingevoerd na "heel zware druk". Normaal zou dat pas woensdag gebeuren. "Bij Volvo Trucks en bij Volvo Cars is de toestand enorm gespannen", zegt Van Erdeghem. "Maar ook in kleine bedrijven is dat het geval." Van Erdeghem roept werkgevers op tot verantwoordelijkheid. "Laat de gezondheid primeren en pas tijdelijke werkloosheid toe", zegt de vakbondsman, verwijzend naar bedrijven in de retail die wel al de deuren hebben gesloten. "Dat moet in de industrie ook kunnen."

  • Hendrik Devriendt voor Belga

Voor meer info :

Personalization