Recep

Wie zijn de ACV-kandidaten voor de sociale verkiezingen in 2020? Herken je jezelf in Recep? Aarzel niet en stel jezelf kandidaat!

“Onlangs was er een jonge collega die thuis problemen had en daar heel boos over was. Ik heb hem gekalmeerd, gezegd dat hij rustig moest ademen en beter even bij mij kwam zitten. Hij koelde af, kwam weer tot zichzelf en vertelde zijn verhaal. Dat luchtte hem op. Hij bedankte mij dat ik naar hem wilde luisteren. Ik heb met de leidinggevende geregeld dat hij de rest van zijn shift niet moest doen, zodat hij naar huis kon gaan. Dat apprecieerde hij enorm. Soms ben je als werknemersafgevaardigde een halve psycholoog.
Ik sta op mijn strepen, maar blijf altijd rustig. Met mijn vuist op tafel kloppen is niet mijn stijl. Dat werkt ook niet: je kan beter onderhandelen en praten. Ik hou van een echt gesprek.

Ik vind ook: elk verhaal heeft twee kanten, en ze verdienen allebei aandacht. Als er een probleem is, zoek ik sowieso de twee partijen op en zet ik hen samen.

Toen ik in het bedrijf begon te werken, was er geen afgevaardigde voor de jeugd. Er waren vakbondsmensen, maar die waren minder thuis in de wereld van de jongeren. Daar wou ik verandering in brengen. 

Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik in het begin niets wist over de vakbond. Maar jonge gasten helpen en begeleiden sprak me aan. Mijn motivatie? Ik kan niet tegen oneerlijkheid.

Jongeren hebben vaak niet veel interesse in de vakbond. Toch probeer ik hen te overtuigen om lid te worden. Zo weten ze vaak niet dat ze recht hebben op jeugdvakantie, dus leg ik hen dat uit. Dan hebben ze pas door dat de vakbond zo’n dingen doet."

Personalization