Jean-Marc

Wie zijn de ACV-kandidaten voor de sociale verkiezingen in 2020? Herken je jezelf in Jean-Marc? Aarzel niet en stel jezelf kandidaat!

 

"Ik ben al heel lang afgevaardigde. Eigenlijk ben ik per toeval bij de vakbond beland, maar ik kan me niet meer inbeelden hoe het leven zou zijn zonder.

Ik hou van mensen. Ik kan goed luisteren en hou ervan om te overleggen. En het beste van al: ik geniet ervan. Als ik mensen kan helpen, haal ik daar enorm veel energie uit. Geloof het of niet, daarom sta ik elke morgen op met een glimlach.

Als je afgevaardigde wordt, verander je van toeschouwer in deelnemer. Je moet investeren, maar daar krijg je veel voor terug. Het begin is vaak moeilijk, maar na een tijd weten mensen wat je doet en waarvoor je staat. Die erkenning is echt heel leuk. Maar dat brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. We beseffen dat we een bepaalde rol te spelen hebben en mee dingen kunnen beslissen. 

In mijn beginjaren had ik het geluk om te kunnen leren van 2 uitzonderlijke collega’s. Een gezonde mix in een vakbondsteam is enorm belangrijk. Je hebt ervaring nodig, maar ook de visie van jongeren. Andere invalshoeken houden je scherp en zorgen voor een beter eindresultaat. 

Vakbondswerk is zó belangrijk, we moeten ons blijven verenigen. Niet alleen onder elkaar, maar ook met andere vakbonden. We moeten elkaar begrijpen, want samen zijn we sterker.

Een van mijn belangrijkste kwaliteiten is dat ik me graag wil verenigen. Elke dag promoot ik de teamgeest. Ook met andere vakbonden. We moeten proberen elkaar te verenigen en te begrijpen. We zijn veel geloofwaardiger samen."

Lees verder:  Militant in de kijker, waar Jean-Marc honderduit over het vakbondswerk praat. Hoe hij kandidaat werd, hoe hij zijn werk als militant ervaart, waar hij voldoening uit haalt, hoe hij gegroeid is in zijn rol, ...

 

Personalization