Fathia

Wie zijn de ACV-kandidaten voor de sociale verkiezingen in 2020? Herken je jezelf in Fathia? Aarzel niet en stel jezelf kandidaat!

"Vier jaar geleden vroegen enkele collega’s of ik het niet zag zitten om me kandidaat te stellen voor de sociale verkiezingen. Ik moest lachen, waarom ik?”

Blijkbaar ben ik iemand die niet loslaat, haar woord houdt en bepaalde ideeën kan verdedigen door duidelijk te zijn en precies te zeggen waar het op staat. 

Ik stelde me kandidaat en werd verkozen. Ik ben heel blij dat ik aan dit prachtige avontuur ben begonnen. Bovendien heb ik heel wat zaken ontdekt die ik niet wist over mezelf.

Het heeft echt geholpen dat ik in het bedrijf goed begeleid werd door de andere afgevaardigden. Ze waren echt heel behulpzaam.
Als je bent verkozen, krijg je meteen de kans om een opleiding te volgen. Je leert er alles wat je nodig hebt om je mandaat naar behoren te kunnen uitvoeren. Ik heb bijvoorbeeld enorm veel bijgeleerd over sociale wetgeving. Ik leer heel veel dingen die ik ook in de praktijk kan gebruiken, zo kan ik ondertussen al veel collega’s helpen. En als ik dan toch iets niet weet, stuur ik hen gewoon door naar iemand met meer ervaring. 

Je leert ook veel vaardigheden bij. Zo durf ik nu echt met de directie praten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in het begin was ik heel afwachtend. Beetje bij beetje groeide mijn zelfvertrouwen. Nu laat ik mijn stem duidelijk horen en zoeken we samen naar oplossingen. Dat werkt het best. 

Het is misschien cliché, maar ik kan echt niet tegen onrechtvaardigheid. Als afgevaardigde kan ik me engageren om onrecht tegen te gaan. Tijdens mijn pauzes ga ik soms bijvoorbeeld met collega’s van andere diensten eten om zo te horen wat er bij hen leeft en hen beter te leren kennen. Dat menselijke aspect, dat is het allerbelangrijkste."

Personalization