CAO landingsbanen afgesloten binnen pc337

We willen werknemers van paritair comité 337 graag laten weten dat we een cao hebben afgesloten over de landingsbane(geldig tot 30 juni 2023)Een landingsbaan geeft jou en je collega's het recht om je arbeidsduur te verminderen met 1/5 tot 1/2. Jouw deeltijdse loon wordt dan bijgepast door de RVA. 

Er is geen maximumduur aan deze eindeloopbaanregeling. Je kan dus van deze regeling gebruik maken tot aan je pensioen. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan het recht op een landingsbaan (leeftijd, anciënniteit, aard van het werk).

  • 1/5 landingsbaan: 24 maanden voor de aanvraag voltijds aan het werk zijn, of 2 deeltijdse tewerkstellingen. Minstens per 6 maanden opnemen.
  • 1/2 landingsbaan: 24 maanden voor de aanvraag minstens in een 3/4 regime gewerkt hebben. Minstens per 3 maanden op te nemen.
  • Aanvraagformulier altijd aan de RVA bezorgen, ook bij onbetaalde landingsbaan

Personalization