Collectief ontslag bij Pfizer Zaventem afgewend!


Op 3 maart 2021 kondigde Pfizer het mogelijke ontslag van 38 werknemers in het distributiecentrum in Zaventem aan omwille van de verhuis van de afdeling external supply naar Boekarest. Dankzij intensieve onderhandelingen zal er uiteindelijk niemand gedwongen worden ontslagen, ook al gaat de verhuis van de planningsactiviteiten wel door.

“Alle betrokken werknemers zullen een aangepaste job aangeboden krijgen binnen Pfizer Belgium mét behoud van hun loon en andere arbeidsvoorwaarden. Dit onder andere om de productie en logistiek van het vaccin te organiseren”, zegt een opgetogen Bart Deceukelier, secretaris van ACVBIE in Brussel.

Er zal een sociaal plan worden afgesloten om de interne mobiliteit te omkaderen en een verbeterde opzeg te garanderen als er in de toekomst ontslagen om economische redenen zouden plaatsvinden tot eind 2025.

“We zijn als ACVBIE tevreden dat dankzij het sociaal overleg de werknemers van Pfizer hun werk – en inkomenszekerheid behouden hebben”, aldus Deceukelier.

Personalization