Fiches werkloosheid RVA-ACV

De vakbond biedt in samenwerking met de RVA informatiedocumenten over je werkloosheid aan. Je kan deze fiches hier bekijken of downloaden.

Je vindt hierna de infofiche van de RVA over de verschillende vormen werkloosheid. Ben je op zoek naar informatie over je werkloosheidsdossier of uitkering?  Of zoek je meer algemene informatie over werkloosheid?

Je kan de meest recente infofiches (de versie van 1 juli 2021) hierna downloaden of doorbladeren door te klikken op de fichenaam die tussen haakjes staat. Wil je de informatiefiches liever op papier nalezen? Bestel ze dan online via ons bestelformulier.

Algemeen 

 • Uitkeringsaanvraag als volledig werkloze (fiche C3)
 • Uitkeringsaanvraag als volledig werkloze van 60 jaar of ouder (fiche C3D)

Uitkeringen en vrijstellingen

 • Uitkeringsaanvraag als volledig werkloze vrijgesteld van inschrijving als werkzoekende (fiche C3C)
 • Uitkeringsaanvraag als deeltijdse werknemer met behoud van rechten (fiche C131A)
 • Aanvraag inkomensgarantie-uitkering (IGU) als vrijwillig deeltijdse werknemer (fiche C131A C104bis)

Uitkeringen en SWT (het vroegere brugpensioen)

 • Uitkeringsaanvraag in het stelsel werkloosheid met bedrijfstoeslag (algemene stelsels) (fiche C3 SWT)
 • Uitkeringsaanvraag in het stelsel werkloosheid met bedrijfstoeslag (erkenning) (fiche C3 SWT)
 • Uitkeringsaanvraag in het stelsel werkloosheid met bedrijfstoeslag (instromers) (fiche C3 SWT)

Uitkeringen en tewerkstelling

Uitkeringen en vakantie

 • Uitkeringsaanvraag seniorvakantie-uitkeringen (fiche C103)
 • Uitkeringsaanvraag juniorvakantie-uitkeringen (fiche C103)

Op zoek naar info over je werkloosheidsdossier of uitkering? Check Mijn ACV!

Meld je als ACV-lid aan bij Mijn ACV, je persoonlijke e-dossier!  Je kan er onder meer:

 • nagaan wanneer je je werkloosheidsuitkering ontvangt of hoeveel die bedraagt. 
 • je persoonlijke gegevens aanpassen
 • fiscale attesten downloaden of documenten uploaden

Mijn ACV:  handig en eenvoudig!  Je kan je altijd linksboven aanmelden met je eID of Itsme!

widget-mijn-acv-e-dossier

Bestel je documenten en stempelkaart online!

Ben je volledig werkloos, dan stempel je best online!  Dat is makkelijker, veiliger en je uitkering wordt sneller gestort!  >> Check onze filmpjes en info online stempelen!  Toch liever een papieren stempelkaart?  Dat kan natuurlijk altijd. 

💡 Tip:  Bestel je werkloosheidsdocumenten online

WLH-widget documenten bestellen

More Info

Hoe breng ik mijn werkloosheidsdossier in orde en krijg ik stempelgeld? Werkloos geworden? Dan moet je een werkloosheidsdossier laten opstellen om stempelgeld te kunnen ontvangen. Ontdek hier hoe het ACV je helpt en volg ons stappenplan! Hoe kan ik (online) stempelen? Je stempelkaart is een controlekaart die je zorgvuldig invult, bijhoudt en op het eind van de maand aan het ACV of je uitbetalingsinstelling bezorgt. Ben je volledig werkloos, dan kan best je best online stempelen! Dat is veiliger, makkelijker en sneller. Hoe zit het met de betaling van mijn werkloosheidsuitkering? Weten wanneer je stempelgeld gestort wordt of hoeveel je werkloosheidsuitkering bedraagt? Wat is de makkelijkste en snelste manier om info over je uitkering te verkrijgen? Lees onze info zorgvuldig na! Hoe vraag ik tijdelijke werkloosheid aan? Tijdelijk werkloos? Breng hier je aanvraag voor je werkloosheidsuitkering in orde! Mijn ACV: volg je werkloosheidsdossier online op  Lid van het ACV en werkloos? Meld je bij Mijn ACV aan met Itsme of je eID. Volg je werkloosheidsdossier en werkloosheidsuitkeringen online op, overal en altijd. Handig toch! FAQ Werkloosheid Ook als je werkloos bent, staat het leven niet stil. Je kan ziek of zwanger zijn, je wil misschien (deeltijds) terug aan het werk of vrijwilligerswerk doen. Wist je dat je recht hebt op verlof? Ontdek hier waar je recht op hebt. Lees ook je plichten zorgvuldig na! FAQ Werkloosheidsuitkering Wanneer heb je recht op stempelgeld? Welke soorten uitkeringen bestaan er? Wat zijn de voorwaarden om stempelgeld te krijgen? Of hoe zit het met de inschakelingsuitkering? Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over werkloosheidsuitkeringen! FAQ Tijdelijke werkloosheid Wat is tijdelijke werkloosheid? Hoe zit het met de aanvraag en uitkering tijdelijke werkloosheid? Wat is de impact op bijvoorbeeld mijn eindejaarspremie of verlof? En heb ik er ook recht op als ik mijn kind(eren) moet opvangen na bijvoorbeeld de sluiting van de school of afgelasting van een activiteit?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.