Bijscholing

Opleiding en vorming zijn essentieel op de huidige arbeidsmarkt. Ook voor interims. Als uitzendkracht kun je op verschillende manieren vorming volgen.

Niet evident voor uitzendkrachten

Uitzendkrachten worden nauwelijks uitgenodigd om opleidingen te volgen tijdens hun werkuren. Vaak worden opleidingsdagen georganiseerd buiten de arbeidsovereenkomst waarbij de kosten gedekt zijn, maar geen verloning wordt toegekend. Ook het recht op educatief betaald verlof blijft hangen in de theorie.

Slechts 42 % van de uitzendkrachten volgt maximaal 1 opleidingsdag per jaar. Dat is veel te weinig, zeker omdat de evolutie van de jobs en arbeidsmarkt bijscholing en opleiding vergt. Het individuele recht op vijf opleidingsdagen per jaar zou daar een antwoord op kunnen bieden.

Opleidingsmogelijkheden voor interims

  • Vormingsfonds:  het Vormingsfonds van de Uitzendsector ondersteunt uitzendkrachten die algemene opleidingen of opleidingen over veiligheid op het werk willen volgen. Deze vorming vindt plaats tijdens de werkuren. Het uitzendkantoor betaalt je loon gedurende de opleidingsuren.
  • VDAB:  het uitzendkantoor kan je ook een opleiding bij VDAB aanbevelen. In dat geval blijf je werkzoekende en ontvang je geen loon.
  • Opleidingscheques:  als uitzendkracht kun je gebruik maken van opleidingscheques.
  • Andere opleidingsmogelijkheden:  naast VDAB en het opleidingsfonds bestaan er nog verschillende andere opleidingsinstanties zoals het volwassenenonderwijs, Syntra, .... 

More Info

  • Voor een volledig overzicht van de wetgeving arbeidsrecht en sociale zekerheid kan je de Wegwijzer Sociale Wetgeving erop naslaan. Bestel de Wegwijzer.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.