Aangepast werk

©Shutterstock

Heb je een arbeidshandicap, dan is het vaak moeilijk een job te vinden. We wijzen je hier graag de weg naar aangepast werk en andere mogelijkheden.

Moeilijkheden om je huidige job uit te (blijven) oefenen?

Vanuit de overheid bestaan verschillende tegemoetkomingen om het materiaal en kledij aan te kopen die je nodig hebt om je werk goed uit te voeren, denk aan spraakherkenningstechnologie of een braillelezer. 

Misschien heb je recht op een VOP-premie. Dat is een tegemoetkoming voor de werkgever om je in dienst te nemen en houden. De werkgever kan een tegemoetkoming krijgen om je arbeidspost of bijvoorbeeld de machine waaraan je tewerkgesteld bent aan te passen.

Vragen of advies nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met je ACV-bijblijfconsulent of met een VDAB-consulent.

Nood aan een nieuwe richting?

Soms is het ondanks de nodige aanpassingen niet langer vanzelfsprekend je vorige/huidige job verder uit te oefenen. De tijd nemen om even stil te staan bij wie je bent, wat je kan en wat je graag zou willen doen, ... kan mogelijk nieuwe inspiratie bieden. Je kunt hiervoor ook beroep doen op gespecialiseerde begeleiding.

De ACV-bijblijfconsulenten organiseren regelmatig infosessies, bijvoorbeeld rond het thema burn-out.

Toch nog op zoek?

Misschien is de sociale economie iets voor jou. Deze sector is er voor wie het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt. De sector omvat heel wat bedrijven, gaande van maatwerkbedrijven en werking rond arbeidszorg tot de lokale diensteneconomie waarin de buurt- en nabijheidsdiensten actief zijn samen met alle lokale initiatieven.

De sector biedt jobs aan met een gewoon salaris. Alleen het werk is aangepast aan jouw mogelijkheden. Voor meer info contacteer je ACV-bijblijfconsulent of de VDAB.

More Info

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.