Hoe werkt de stempelkaart?

Je stempelkaart is een controlekaart die je zorgvuldig invult, bijhoudt en op het eind van de maand aan je uitbetalingsinstelling bezorgt.

Kalender

Of je nu kiest voor de eC3 online of de klassieke papieren stempelkaart, je vult je dopkaart steeds op dezelfde manier in. Voor specifieke situaties bestaan aparte modellen. 

De stempelkaart bestaat voornamelijk uit een kalender met alle dagen van de betrokken maand. Om ze correct in te vullen, volg je de verschillende stappen op de kaart of in de app.

Stempelkaart invullen

  • Voor dagen dat je werkloos bent, kleur je het vakje niet in.
  • Gewerkte dagen moet je zwart kleuren. Dat doe je vóór je begint te werken en ook in het weekend en op feestdagen. Bij artistiek werk, weekendploeg en uitzendwerk moeten deze prestaties specifiek vermeld worden.  
  • In geval van ziekte, ongeval of bevalling, vul je een 'Z' in.
  • In geval van vakantie, vul je een 'V' in.
  • In andere situaties die geen recht geven op een uitkering, vul je een 'A' in.

Controlekaart

Je stempelkaart is een controlekaart. Hou je papieren kaart dus altijd zorgvuldig bij. Geef ze niet aan je werkgever of laat ze niet zomaar ergens achter. Bij controle door de RVA-inspecteur moet je namelijk je volledig ingevulde controlekaart kunnen voorleggen.

Wie online stempelt, kan zijn kaart altijd raadplegen. Als je de kaart op het einde van de maand wil indienen, bewaar je er best een kopie van op je pc.

Is je kaart gestolen of verloren geraakt, verwittig dan onmiddellijk het ACV.

Stempelkaart indienen

Aan het einde van de maand dien je je papieren of elektronische controlekaart in bij het ACV.

More Info

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.