Ziek

©Shutterstock

(Langdurig) ziek worden kan vanalles met zich meebrengen. Op zo'n moment kan het ACV heel wat voor je doen.

Wat hebben we je te bieden?

Als lid geniet je van alle diensten en voordelen.  Ben je ziek en voor korte of langere tijd buiten strijd, dan kan het ACV heel wat voor je doen:

  • Je aangifte.  Als je ziek bent of een ongeval had, helpen we je met al je vragen over de aangifte, gewaarborgd loon, ontslag tijdens een ziekteperiode, de zoektocht naar aangepast werk, tussenkomsten van de mutualiteit, ... 
  • Loopbaanadvies. Misschien wil je meer of minder werken? Het ACV geeft je loopbaanadvies op maat: we leggen je uit wat mogelijk is, wat de impact is op je inkomen of je pensioen en met welke factoren je rekening moet houden. Meer informatie vind je op je in de rubriek loopbaanadvies en op  www.jeloopbaan.be
  • Advies en hulp bij je re-integratieproces. Een ernstig ongeval krijgen, ziek worden, een operatie moeten ondergaan, ... het kan iedereen overkomen. Je blijft een tijdje thuis om te herstellen en/of te revalideren. Als het weer beter gaat, kan je de stap zetten om terug aan het werk te gaan. Ga voor je re-integratieproces te rade bij het ACV:
    • De juridische diensten staan klaar om te helpen in geval van het aantekenen van beroep tegen ontslag wegens medische overmacht.
    • Persoonlijke service: je kan je bij het opstellen van je re-integratieplan steeds laten bijstaan door een comitélid of een vakbondsafgevaardigde naar keuze.
    • Collectieve service: Leden van het Comité PB of, indien er geen Comité is, van de vakbondsafvaardiging, zijn ook bevoegd om overleg te plegen over een doeltreffend re-integratiebeleid in de onderneming. Geef je suggesties door aan je afgevaardigden.

Je betaalt minder lidgeld

Als je ziek bent, dan betaal je een verminderde bijdrage. Ben je 3 maanden ziek, dan betaal je 11,20 euro per maand (6,77 euro voor openbare diensten). Je hoeft ons enkel een attest van de mutualiteit te bezorgen. Langdurig zieken (langer dan 1 jaar arbeidsongeschikt) betalen slechts 6,88 euro per maand

Aarzel niet en word nu lid van het ACV.

 

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.