Freelancers en zelfstandigen zonder personeel

©Shutterstock

Het ACV vertegenwoordigt ook freelancers en zelfstandigen zonder personeel. Via United Freelancers ontdek je de voordelen en diensten op maat.

Wat hebben je te bieden?

Bij het ACV willen wij iedereen op de werkvloer verenigen en vertegenwoordigen, los van je statuut. Wij willen niet alleen voor werknemers, maar ook voor zelfstandigen oplossingen aandragen en goede bescherming bieden. 

Om freelancers beter te ondersteunen, heeft het ACV daarom een nieuwe dienst opgericht. United Freelancers richt zich tot:

  • zelfstandigen zonder personeel, freelancers of eenmanszaken die voor een beperkt aantal opdrachtgevers werken
  • zelfstandigen in bijberoep
  • bijklussers

Je geniet als ACV-lid van alle voordelen en diensten. Daarnaast kan je bij ons terecht voor:

Persoonlijk advies
Onze experten …

  • maken je wegwijs in je administratie
  • geven uitleg bij je rechten en plichten
  • lezen je ontwerpovereenkomsten na
  • bezorgen je modelcontracten

Juridische bijstand
Leden met een zelfstandig statuut kunnen gebruik maken van de juridische ondersteuning van het ACV bij conflicten en procedures voor de arbeidsrechtbank. Bij conflicten voor de handelsrechtbank of de rechtbank van eerste aanleg kunnen leden rekenen op de
ondersteuning van advocaten met wie wij gunstige tarieven onderhandelden.

Verander je van statuut (d.w.z. word je werknemer in dienstverband, werkloze of arbeider)? Dan behoud je het recht op onze juridische steun en is er niet opnieuw een wachtperiode van 6 maanden.

Wij verdedigen en verbeteren je arbeidsvoorwaarden
De relatie tussen een freelancer en zijn opdrachtgever moet in balans zijn. De realiteit toont helaas aan dat de klant meer gewicht in de schaal kan leggen om zijn wil door te drukken. United Freelancers is de enige Belgische organisatie voor freelancers die wil onderhandelen met jouw klant of baas. Wij behartigen jouw belangen op bedrijfs-, sector- en nationaal niveau. Op die manier gaan we voor de beste resultaten. Samen versterken we jouw onafhankelijkheid.

Professionele steun
Als lid heb je ook voordelen bij een aantal partnerorganisaties. Zo kun je onder meer rekenen op korting bij een aantal boekhoud- en verzekeringskantoren.

Benieuwd naar alle ledenvoordelen en diensten? Daarvoor kan je terecht bij United Freelancers

Je lidgeld

Maandelijks bedraagt jouw lidgeld €17,79 (als je langer dan drie maanden arbeidsongeschikt bent, betaal je slechts €11,16 per maand). Deze bijdrage is bovendien fiscaal aftrekbaar.

Ga een kijkje nemen op onze pagina bijdragen en premies.  Je vindt er tevens meer informatie terug over de syndicale premie die kan oplopen tot 145 euro per jaar.  Bij sommige centrales krijg je nog bijkomende premies. Check bij je beroepscentrale of je vakbondsafgevaardigde of je recht hebt op zo'n premie.

Aarzel niet en word nu lid van ACV United Freelancers.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.