Congressen

De besluitvorming vindt plaats in diverse congressen. Ze vormen aldus de leidraad voor het beleid van het ACV.

Het congres is de hoogste instantie van het ACV en bepaalt het algemeen programma. Het congres is samengesteld uit 900 vertegenwoordigers van de beroepscentrales en verbonden en wordt in principe om de 4 jaar georganiseerd. 

Een congres is een oefening in basissyndicalisme. Militanten en vrijgestelden discussiëren en geven standpunten mee vorm. 
Door de regionalisering van sommige sociaaleconomische bevoegdheden zijn er ook congressen op Vlaams, Brussels en Waals niveau.

Hoe maken we als ACV Vlaanderen beter in 2030?  Daarover gaat het Vlaams congres dat in maart 2022 doorgaat.  Meer weten? Ga een kijkje nemen op www.optocht2030.be

Recente congressen

Nationaal ACV-CSC-congres - oktober 2019

Van 10 tot 12 oktober 2019 kwamen zo'n 1.000 militanten en personeelsleden van het ACV-CSC uit alle sectoren en regio's van het land samen in Oostende voor het transitiecongres #arbeidmorgen.

Samen debatteerden ze en zetten ze de lijnen uit voor het ACV voor de komende jaren.

De definitieve resoluties en krachtlijnen zijn te vinden in het Verslagboek Transitiecongres 2019 (pdf)

Vlaams ACV-congres - november 2017

Op 23 en 24 november 2017 vormde het Kursaal van Oostende het decor voor het Vlaams ACV-congres. Onder de titel 'Gelijkheid maakt het verschil' debatteerden 500 militanten en beroepskrachten over ongelijkheid in onze samenleving. 

Download het verslagboek Gelijkheid maakt het verschil (pdf).

Congres Brussels Regionaal Comité - oktober 2017

Op 12 oktober 2017 vond 'Brussel Leeft!', het tweede congres van het Brussels Regionaal Comité (BRC) plaats. Een 150-tal mensen namen deel aan de debatten en stemden over de richtsnoeren en het actieplan van het BRC de komende 4 jaar.

Download het verslagboek Brussel Leeft (pdf).

Waals ACV-congres - mei 2017

Op 12 en 13 mei 2017 debatteerden ongeveer 400 militanten in Houffalize onder de titel 'Débattons des défis de demain'. Onder meer economische ontwikkeling, werk, solidariteit en emancipatie vormden de speerpunten van het programma.

Download het verslagboek Débattons des défis de demain (pdf)

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.