Samenwerker Zomeracademie 2020 - septembereditie

Neen, geen zware studiedagen, maar een toffe vernieuwende webinar of workshop vanuit je zetel of strandstoel. Zo start je het nieuwe syndicale werkjaar met  een stevige bagage om te werken aan belangrijke thema’s in jouw organisatie!

Goed nieuws! We prikten nieuwe data in de septembereditie van onze zomeracademie! 

Webinar 1: syndicaal digitaal

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2020 OM 19U30

De coronacrisis stelde ons voor vele uitdagingen. Afstand houden werd en is nog steeds één van de belangrijkste regels. Elke organisatie ging op zijn eigen manier hiermee om (werkvloeren scheiden van elkaar, thuiswerk, enorme stijging werkdruk en geen tijd meer voor overleg,…). In deze webinar gaan we dieper in op het syndicaal werk op afstand. Hoe bereik ik mijn collega’s en zorg ik voor verbondenheid? Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen van syndicaal werk op afstand? Welke (digitale) alternatieven bestaan er?

Dit webinar is een inspiratiemoment waarbij we in beperkte groep ervaringen uitwisselen.

 

Webinar 2: De werkbaarheidscheque: een financiële aanrader in (post-)coronatijdperk

DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2020 OM 19U30

Wat is een werkbaarheidscheque? Voor welke uitdagingen kan je hem inzetten in het (post)coronatijdperk? Hoe deden andere bedrijven dit al? Na het volgen van deze webinar weet je wat zo’n cheque inhoudt. Aan de hand van goede praktijkvoorbeelden krijg je inspiratie om de cheque in jouw bedrijf te gebruiken. Wil je werkgever hiervan al gebruik maken? Kom dan zeker de syndicale aandachtspunten ontdekken.

Jouw gidsen in deze webinar zijn de Samenwerkers. Zij verzamelen Vlaanderenbreed info en expertise rond de werkbaarheidscheques en begeleiden militantenkernen hierbij.  

 

Digitale workshop: psychosociaal welzijn in tijden van corona

We zeggen duidelijk digitale workshop en geen webinar. De bedoeling is met 5 tot 8 deelnemers digitaal in gesprek te gaan. We nemen volgende vraagstukken onder de loep: Hoe komen we tot meer psychosociaal welzijn op de werkvloer? Wat zijn aandachtspunten voor werknemers, het team en de organisatie? Hoe vertaal ik dit naar het sociaal overleg?

De deelnemers krijgen ruimte voor hun vragen en ervaringen. De samenwerkers bieden ondertussen tips, tools en ondersteuning vanuit hun expertise.

Interesse?  Vraag een workshop op maat aan bij de samenwerker van je verbond!

 

Hoe werkt het?

Schrijf je in via de link van het webinar naar keuze. Je kan je inschrijven voor 1 of meerdere momenten. 

  • Je krijgt vooraf een mail met praktische afspraken.
  • Jijzelf hebt enkel een pc, laptop, of tablet met internetverbinding nodig. Er is weinig digitale voorkennis vereist.
  • Er is technische ondersteuning voorzien indien nodig. 

TIP:
Bekijk ook eens: “Hoe gaat het op het werk”, het promofilmpje gelinkt aan dit thema, ideaal als inleiding om het onderwerp bespreekbaar te maken met de kern of als stimulans om de checklist in te vullen.  


Graag tot op één van onze webinars!

De Samenwerkers

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.