Jong ACV: ons jongerennetwerk

Scholier, (job)student, schoolverlater, stagiair of starter? Voor elk belangrijk moment in jouw werkervaring hebben de ACV-jongeren een aanbod.

Vakbond voor jongeren

Het ACV is een vakbond die opkomt voor de belangen van jongeren. Hoe doen we dit? Eerst en vooral door te luisteren naar wat jongeren belangrijk vinden. Uit de recente enquête van Jong ACV bij 6.000 jongeren blijkt dat dit doorheen de jaren weinig is veranderd: een toffe job die voldoening geeft, een deftig inkomen om een aangenaam leven te leiden, op eigen benen kunnen staan, werkzekerheid, … Deze komen de laatste jaren meer en meer onder druk te staan.

Als vakbond waken wij er samen over dat nieuwe oplossingen en politieke beslissingen niet in het nadeel zijn van jongeren, of het nu gaat over studentenarbeid, starterslonen of je latere pensioen. Zo zijn we geen voorstander van de verlaging van de jongerenlonen en van onbeperkte interimarbeid. Wij gaan liever op zoek naar betere manieren om een goed evenwicht tussen werk en vrije tijd te waarborgen. 

Oh, en als je in de problemen zit, dan kan je altijd bij ons terecht. Word lid van het ACV, want samen sta je sterker dan alleen. 

widget ISA 290x192

Vragen of problemen?  Neem contact op met ISA, de Infolijn Studentenarbeid van het ACV.

  • Van ma-do 13 tot 17u en vrijdag 9 tot 12u kan je hier chatten of ons telefonisch bereiken: 02 244 35 00
  • Mailen kan altijd via isa@acv-csc.be.

Hopen nuttige info

Jong ACV komt naar je toe. We organiseren regelmatig infosessies, jobkaravaans en informatielessen voor studenten en starters. En dit over de meest uiteenlopende thema’s: studentenjobs, solliciteren, pas aan de slag,… We voorzien je ook van alle info die je nodig hebt als stagiair, deeltijds student, schoolverlater of jobstudent. Zo informeren we jaarlijks duizenden jongeren in heel Vlaanderen.  

Ons aanbod:

Folders en brochures

Heb je recht op vakantie als je net afgestudeerd bent? Hoe begin je te solliciteren? Welke stappen moet je zetten vooraleer je begint te werken? Stuk voor stuk vragen waar je op de schoolbanken het antwoord niet op krijgt. En daarom krijg je het van ons. In overzichtelijke en handige brochures die je kan downloaden als pdf-bestand.

ISA: infolijn studentenarbeid

Je bent jong en je wil wel wat bijverdienen. Maar hoe zat dat nu weer precies? Moet je een contract tekenen? En wat moet daar dan instaan? En wat zeker niet? Hoeveel uren mag je werken? Moet je belastingen betalen op wat je verdient als jobstudent? En wat met het kindergeld? En wat als je een conflict hebt met je werkgever?

Het ACV heeft 1 antwoord op al je vragen: ISA, de infolijn voor studentenarbeid. Je kan bellen, mailen of chatten en krijgt meteen het juiste antwoord. Handig toch?

Contacteer ISA.

Gratis lidmaatschap voor studenten

Als scholier, student of jongere in wachttijd (beroepsinschakelingstijd) sluit je je helemaal gratis aan bij ACV Enter. Vanaf 15 jaar ben je welkom!

Check de voorwaarden van het gratis studentenlidmaatschap en sluit je aan.  Lees zeker ook onze brochure lidmaatschap Jong ACV na en ontdek de voordelen.

Voordelig starterslidmaatschap

Ben je net aan het werk? Dan hebben we een heel interessant aanbod voor je: het voordelig starterslidmaatschap ACV GO. Je betaalt een jaar lang slechts 10 euro per maand ofwel 33 cent per dag. Je kan dan een beroep kan doen op onze uitgebreide dienstverlening. Wist je trouwens dat je in heel wat bedrijven een vakbonds- of een syndicale premie krijgt? Daarmee verdien je nog een groot deel van je bijdrage terug. Dus waarom nog wachten?

Check de voorwaarden van het starterslidmaatschap en sluit je aan.

Scholenwerking

Elk jaar geven onze medewerkers infolessen over de overstap van school naar arbeidsmarkt. Wat te doen als je afstudeert? Hoe solliciteren? De rol van de vakbond? Het komt allemaal aan bod. Tijdens deze interactieve en toegankelijke infosessies voorzien we ook ruim de tijd om te discussiëren en vragen te stellen. Jaarlijks bereiken we zo ruim 15 000 leerlingen. 

Meer info over het Jong ACV aanbod rond scholenwerking.

Aan de slag als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Denk je er aan om als freelancer aan de slag te gaan?  Informeer je dan zeker bij United Freelancers, de vakbond voor zelfstandigen zonder personeel.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.