Jong ACV: ons jongerennetwerk

Scholier, (job)student, schoolverlater, stagiair of starter? Voor elk belangrijk moment in jouw werkervaring hebben de ACV-jongeren een aanbod.

Jong ACV, dé vakbond voor jongeren

Heb je vragen of ondervind je problemen?  Je kan als jobstudent of schoolverlater altijd bij ons terecht. Word lid van het ACV, want samen sta je sterker dan alleen. 

20210402_JongACV_flyerwebinar

De Week van de Jobstudent

Webinar voor jongeren: dinsdag 20 april, 19.30u

Hoeveel mag je verdienen? Hoe zit dat met kinderbijslag en belastingen? Waar kan je een job vinden?

Ik schrijf me in!

Webinar voor ouders: donderdag 22 april, 19.30u

Hoeveel mag je dochter of zoon verdienen om ten laste te blijven? Hoe zit dat met kinderbijslag?

Ik schrijf me in!

Volg ons op Instagram of Facebook en maak kans op een elektrische step ter waarde van 350 euro!

Jobstudent?  Blijf niet met je vragen zitten!  

Neem contact op met ISA, de Infolijn Studentenarbeid van het ACV.

Openingsuren www.chatmetisa.be of telefoon - 02 244 35 00
  • MA: 13-17u
  • DI:  13-17u
  • WO:13-17u
  • DO: 13-17u
  • VR: 09-12u

Mailen kan altijd via isa@acv-csc.be.

widget ISA 290x192

Student af? Laat je helpen door BAS!

Wanneer je de schoolbanken verlaat komt er heel wat op je af!  Wat moet je in orde maken als je afstudeert of stopt met studeren?  Hoe zit dat met kindergeld? Waarom moet je je inschrijven bij de VDAB?  Daarnaast heb je allicht ook vragen rond solliciteren of je CV. 

Schrijf je als ENTER-lid gratis in voor BAS, de Whatsapp berichtendienst van Jong ACV!

Jong ACV_BAS_widget

Wat doet Jong ACV?

Jong ACV maakt deel uit van het ACV. Als vakbond  komen we op voor de belangen van jongeren.

Hoe doen we dit? Eerst en vooral door te luisteren naar wat jongeren belangrijk vinden. Uit de recente enquête van Jong ACV bij 6.000 jongeren blijkt dat dit doorheen de jaren weinig is veranderd: een toffe job die voldoening geeft, een deftig inkomen om een aangenaam leven te leiden, op eigen benen kunnen staan, werkzekerheid, … Deze komen de laatste jaren meer en meer onder druk te staan.

Jong ACV waakt erover dat nieuwe oplossingen en politieke beslissingen niet in het nadeel zijn van jongeren, of het nu gaat over studentenarbeid, starterslonen of je latere pensioen. Zo zijn we geen voorstander van de verlaging van de jongerenlonen en van onbeperkte interimarbeid. Wij gaan liever op zoek naar betere manieren om een goed evenwicht tussen werk en vrije tijd te waarborgen. 

Jong ACV komt naar je toe!

ACV Jong organiseert regelmatig infosessies, jobkaravaans en informatielessen voor studenten en starters.

En dit over de meest uiteenlopende thema’s: studentenjobs, solliciteren, pas aan de slag, … We voorzien je ook van alle info die je nodig hebt als stagiair, deeltijds student, schoolverlater of jobstudent. Zo informeren we jaarlijks duizenden jongeren in heel Vlaanderen.  

Daarnaast heeft Jong ACV ook een scholenwerking!  

Elk jaar geven onze medewerkers infolessen over de overstap van school naar arbeidsmarkt. Wat te doen als je afstudeert? Hoe solliciteren? De rol van de vakbond? Het komt allemaal aan bod. Tijdens deze interactieve en toegankelijke infosessies voorzien we ook ruim de tijd om te discussiëren en vragen te stellen. Jaarlijks bereiken we zo ruim 15 000 leerlingen. Meer info? Lees de Brochure Scholenwerking Jong ACV

Lid worden van Jong ACV

Lidmaatschap bij de vakbond biedt bescherming en de nodige ondersteuning. Als jongere heb je niets dan voordelen én je kan gratis of aan sterk verminderd tarief lid worden. Waarom wachten? Word meteen lid!

  • Gratis voor studenten! Word vanaf 15 jaar gratis lid en sluit je aan bij ACV Enter! Meer info of lees de brochure lidmaatschap Jong ACV en ontdek de voordelen.  
  • Voordeliger voor starters! Net aan het werk? Dan hebben we een heel interessant aanbod voor je: het voordelig starterslidmaatschap ACV GO. Je betaalt een jaar lang slechts 10 euro per maand ofwel 33 cent per dag. Meer info!

Aan de slag als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Denk je er aan om als freelancer aan de slag te gaan? Informeer je dan zeker bij United Freelancers, de vakbond voor zelfstandigen zonder personeel.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.