Wat doet het ACV?

Het ACV verdedigt je persoonlijke belangen en de collectieve belangen (van alle werknemers dus) op vlak van werk en inkomen.

Dat doen we door op te komen voor jouw belangen in je persoonlijke dossier én door goede collectieve afspraken te maken via het sluiten van cao’s.

Het ACV onderhandelt niet alleen over cao’s maar verdiept zich als vakbond zich ook in thema’s als sociale zekerheid, sociale wetgeving en economie.  We nemen krachtige standpunten in over nationale en internationale thema’s.  We komen op voor de rechten van mannen, vrouwen, ouderen, jongeren, studenten, werkenden en mensen met een uitkering. 

Je ontdekt hier de diverse thema's en doelgroepen waarvoor we ons inzetten!

Jong ACV Jong ACV is deel van het ACV. Als vakbond zetten we ons in voor jongeren. Heb je een studentenjob? Studeer je af? Je kan bij ons terecht! Werkzoekendenwerking De ACV-werkzoekendenwerking zet alles op alles om het vinden van een geschikte job haalbaar te maken voor iedereen. Bijblijven Heb je het moeilijk in je loopbaan? Ben je op zoek naar (ander) werk of een opleiding? Onze Bijblijfconsulenten wijzen je graag de weg én je kan enkele nuttige digitale infosessies volgen! Samenwerker Als iedereen mee is, gaan we er allemaal op vooruit! Dat is het motto van de ACV-Samenwerkers. Gender Kaderwerking ACV Kader is, zoals de naam al zegt, het kadernetwerk van het ACV. De kaderwerking is gegroeid uit de beroepscentrale ACV Puls. Innovatie ACV ondersteunt innovatie op de werkvloer in het kader van Samen Sleutelen aan WerknemersInspraak in Fabrieken van de toekomst (SSWIFT). Fiscaliteit Het ACV strijdt voor eerlijke fiscaliteit. De factuur mag niet alleen doorgeschoven worden naar werknemers en gezinnen. Kmo-werking Ook als je in een klein bedrijf werkt, neemt het ACV het voor je op. Onze medewerkers bezoeken regelmatig kmo-zones om je te informeren. vzw Innovatief Ombudsman Heb je als lid van het ACV een klacht over de dienstverlening en de werking van andere ACV-diensten, dan kan je terecht bij de ombudsman. Infopunt discriminatie Het ACV gaat de strijd tegen discriminatie aan en zet meer in op ‘gelijke kansen’ . Krijg je te maken met discriminatie? Meld het bij het infopunt.

More Info

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.