Sociale onrust bij afhandelaar Swissport op luchthaven van Zaventem

Vandaag 28 juni hebben de bedienden vakbonden ACV Puls, ACLVB en BBTK samen gezeten met de directie van Swissport. De situatie op de luchthaven is alweer onhoudbaar. Op alle diensten is er sprake van onder bemanning en nu reeds bij het begin van de vakantieuittocht zijn de werknemers reeds uitgeput. Reeds in januari werd door het gemeenschappelijk vakbondsfront gemeld dat de huidige personeelsbezetting niet volstond om de zomer door te komen.

Vakbonden hebben zich constructief opgesteld om ervoor te zorgen dat de passagiers niet gepenaliseerd worden. De directie heeft beloofd de bezettingen te verhogen voor het komende weekend maar er zijn nog geen garanties voor de rest van de zomer. Aan de directie werd een ultimatum gesteld om tegen maandag 1/7/2019 een aanwervingsplan voor te leggen zodat het tekort aan effectief wordt aangezuiverd. 

Indien maandag er geen plan op tafel ligt, vragen de vakbonden een verzoening in hoogdringendheid teneinde een structurele oplossing te vinden voor dit jaarlijks wederkerend probleem. Indien dit geen oplossing biedt kunnen er acties volgen.

Personalization